Portal de Continguts Digitals de Ràdio Marina

Mataró sancionarà amb un mínim de 450 euros el consum d’alcohol a la via pública


L’Ajuntament de Mataró ha aprovat inicialment en el ple municipal la nova Ordenança de Civisme i Convivència amb la qual es vol donar resposta “a les demandes de la ciutadania” quant a conductes en l’espai públic de la ciutat. El document aprovat recull una sèrie de mesures entre les quals destaca un increment de les sancions per consum d’alcohol a la via pública, que a partir d’ara es tipificaran com a greus, amb una sanció mínima de 450 euros. Amb la nova ordenança, el consistori també estén la prohibició del botellot a tota la via pública i limita l’horari de venda d’alcohol en establiments comercials entre les 23 h i les 8 h. A més, l’ordenança contempla la prohibició de “determinades conductes com la mendicitat o els grafits”.

A banda, pel que fa a les molèsties a l’espai públic, com ara als parcs i places, la nova ordenança estableix una limitació horària de l’ús general o de determinades activitats en els espais “on no sigui possible evitar o reduir les molèsties derivades d’aquests usos o activitats”. Relacionat amb aquest punt, el ple també ha aprovat dotar a la Policia Local de la potestat de desallotjar els espais públics en cas que es produeixin “situacions d’incivisme”.

Finalment, el document també introdueix altres novetats com són la prohibició de l’emissió de música “excessivament elevada” a la via pública per part de persones o vehicles, l’obligació dels responsables dels establiments oberts al públic d’evitar el comportament sorollós dels seus clients o la prohibició de l’acampada de vehicles o persones al nucli urbà.

Foto: Ajuntament de Mataró

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

El més llegit