Portal de Continguts Digitals de Ràdio Marina

Mataró rebutja la proposta de Junts d’expulsar els delinqüents estrangers

A Mataró, en el darrer any, s'han fet 242 detencions i s'han aixecat gairebé 1.500 actes de comís per incompliment de la Llei de Seguretat Ciutadana

Foto: ACN

L’Ajuntament de Mataró ha rebutjat la proposta de Junts al Maresme d’expulsar del país els multireincidents en situació irregular. La regidora de Seguretat, Núria Moreno, ha apuntat que aquesta proposta “és criminalitzar” a un col·lectiu. Per la seva banda, L’alcalde David Bote, durant una trobada amb periodistes a la federació Catalana de Municipis, ha demanat “aplicar la llei” i que els processos d’expulsió siguin en aquells casos que complexin els requisits necessaris.

“El que cal fer és el que diu la llei. Hi ha processos d’expulsió en el cas de persones que compleixin els requisits. El que cal fer és mantenir pressió policial i cal acció legislativa i cal seguir millorant la seguretat als nostres municipis”.

La polèmica es remet als fets que han tingut lloc a Calella durant les últimes setmanes. En el cas de Mataró, l’inspector en cap dels Mossos a la ciutat, Josep M. Cavallé, ha explicat que el delinqüent multireincident habitual a la capital de comarca i al conjunt de la regió metropolitana és el d’una persona “jove, oportunista i que malviu a la ciutat”.

“Éxit” dels dispositius de Mossos i Policia Local

Cavallé ha explicat que els dispositius ‘Guilles’ – conjunts amb la Policia Local – que es van implantar al gener han permès tenir una presència policial “molt activa” en les zones més calentes de la ciutat. De fet, aquestes patrulles motoritzades, segons les dades presentades, en el darrer any han fet 242 detencions. A més, també s’han aixecat gairebé 1.500 actes de comís per incompliment de la Llei de Seguretat Ciutadana. D’aquestes, el 90 % han estat per tinença o consum de substàncies estupefaents a l’espai públic i el 10 % restant per tinença d’objectes considerats perillosos.

L’objectiu de la policia, ha detallat l’inspector, són principalment aquells individus que utilitzen la violència per actuar. En aquest sentit, el sotscap de la Policia Local de Mataró, Xavier Santajuliana, ha fet un balanç positiu de les unitats ‘Guilles’. Tot i això, ha assegurat que en cap cas la situació és comparable amb la que es viu Calella les darreres setmanes.

En aquest marc, el batlle de Mataró ha explicat que entén que per millorar la seguretat cal seguir exercint “pressió policial” i “acció legislativa”. Com ha apuntat, és per tal que els delinqüents multireincidents acabin ingressant a presó. En aquest sentit, ha afegit que creu que la petició dels alcaldes de Junts coincideix, en part, amb el que es reclama des d’altres altaveus: canvis legals i més policia.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

El més llegit