Portal de Continguts Digitals de Ràdio Marina

Martí Pujals, president del Consell de la Selva: “Estem al servei de la Generalitat, que pensa en el país, i dels ajuntaments, que estan en contacte amb la gent”


 

Avui, al matí360 de Ràdio Marina, ens hi ha acompanyat Martí Pujals, president del Consell Comarcal de la Selva i alcalde de Tossa de Mar.

Abans de ser el president de l’ens comarcal, Martí Pujals ha ocupat el càrrec de gerent durant 8 anys. Fent broma explica que el canvi ha sigut “complicat” perquè “vaig al Consell i encara em penso que faig de gerent”.

Pujals va arribar a la presidència del Consell Comarcal de la Selva després de les eleccions del 28 de maig i d’un pacte amb el grup d’ERC. Un pacte que, segons explica el president de l’ens comarcal, ha sigut “molt fàcil”.

Com explica Pujals, el Consell Comarcal té una doble vessant a l’hora d’oferir els seus serveis. “Nosaltres estem al servei de la Generalitat, que pensa en el país, i, també, al servei dels ajuntaments, que està en contacte amb la gent”, explica. Ara bé, Pujals reconeix que hi ha un discurs recurrent sobre que cal eliminar els consells comarcals. Tot i això, com diu, “si s’eliminessin [els consells comarcals] anirien sorgin necessitats que farien que es tornessin a crear”. “Tots els serveis que nosaltres fem pels ajuntaments els ha de fer algú”, sentencia el també batlle de Tossa.

“Estem treballant en les necessitats dels ajuntaments”

Pel que fa a les línies generals del mandat que Pujals va establir en el seu discurs de constitució del Consell Comarcal, el tossenc subratlla l’àmbit de l’habitatge. De fet, el considera “el problema social número u que tenim al nostre entorn, no només en termes d’ocupació, sinó també en termes de satisfer necessitats bàsiques d’accés a l’habitatge. És la vulnerabilitat més gran”. Tot i això, Pujals reconeix que ara, elaborant el Pla de Mandat, “van sorgint altres necessitats”. “Estem ordenant les necessitats dels ajuntaments, les línies en què ens estan demanant que treballem”, diu.

Pujals també ha parlat de NORA, l’empresa comarcal encarregada de la gestió de residus de molts dels municipis de la comarca. Si bé n’ha fet una valoració positiva, el president de l’ens comarcal ha marcat l’objectiu d’aconseguir que els ajuntaments clients de NORA passin a ser-ne socis.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

El més llegit