Free Porn
xbporn

Portal de Continguts Digitals de Ràdio Marina

Martí Pujals és el nou president del Consell Comarcal de la Selva


L’alcalde de Tossa de Mar, Martí Pujals (Junts), s’ha convertit aquest dilluns en el nou president del Consell Comarcal de la Selva durant la sessió plenària de constitució de l’ens comarcal després de les eleccions municipals del 28-M. Pujals arriba a la presidència de del Consell de la Selva després de ser-ne el gerent durant vuit anys i amb els vots del seu grup i d’ERC, en virtut del pacte anunciat fa unes setmanes. PSC, Independents i Ara Pacte Local s’han abstingut i la CUP ha votat en contra.

Després de la seva investidura, el nou president del Consell de la Selva ha explicat els eixos fonamentals que regiran el seu mandat durant els propers quatre anys. Es divideixen en tres grans àrees: millora de les condicions salarials de la plantilla de l’ens comarcal, la reestructuració de l’empresa de residus Nora i el suport als Ajuntaments en polítiques d’habitatge.

“Primer és adequar la retribució de les persones treballadores a la mitjana de les administracions públiques que ens envolten. Perquè no estem ni a la mitjana dels Consells Comarcals. Sabeu que els Consells Comarcals tenim una economia molt precària pel seu sistema de funcionament i finançament però dins dels Consells estem en una situació molt baixa i això fa que tinguem molta fugida de talent […]. L’altre punt prioritari serà l’actuació sobre Nora, aquesta gran empresa de serveis, recollida i tractament de residus, que compartim la titularitat amb l’Ajuntament de Blanes. L’hem de donar musculatura, l’hem d’estructurar perquè és una empresa que se’ns ha fet molt gran. I per últim, les necessitats d’habitatge. Ens ho estan demanant tots els Ajuntaments, que els hem de proveir de tècnics d’habitatge perquè s’han de fer polítiques d’habitatge perquè tenim un problema social. I no parlo ara d’ocupacions. Parlo molt més enllà, de les necessitats d’habitatge permanents”.

El pes de Blanes i Lloret al Consell Comarcal

Durant el seu discurs, Martí Pujals també ha fet referència al pes dels dos municipis més grans de la comarca de la Selva -Blanes i Lloret de Mar- en l’estructura de serveis que l’ens comarcal presta als consistoris. Pujals ha explicat que la prestació de serveis als municipis més petits és possible gràcies a la “consonància” dels municipis grans amb el Consell Comarcal:

“L’èxit que representa que dos municipis tan grans com Blanes i Lloret estiguin en consonància amb el Consell. Ho dic perquè hi ha altres Consells on els municipis grans tenen molta més autonomia, no es coordinen bé amb el Consell i això fa que després no pugui ser tan eficient com el nostre. El nostre pot anar a prestar serveis a Osor i Brunyola perquè la massa crítica que li dona Blanes i Lloret li permet donar serveis de manera molt més eficient. Si no tinguessim aquests Ajuntaments grans difícilment podríem ajudar als petits”.

El nou plenari del Consell Comarcal de la Selva esta format per un total de 33 consellers: 12 de Junts, 9 d’ERC, 5 d’Independents de la Selva, 4 del PSC, 1 de Confluència (Comuns), 1 de la CUP i 1 de Ara Pacte Local. El ple de cartipàs de l’ens comarcal es farà el 25 de juliol.

Foto: Martí Pujals -centre- després de ser investit president (David Rueda)

Josep Lluís Vidal
Director de Ràdio Marina i marina360.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

El més llegit