Portal de Continguts Digitals de Ràdio Marina

Marta Fité: “L’Onco Arts és una oportunitat per superar-nos i ensenyar el que hem fet tirant endavant”


Sílvia Vico, membre d’Oncolliga Blanes, i Marta Fité; artista, usuària d’Oncolliga Blanes i doctora de la Corporació de Salut del Maresme i la Selva, ens han acompanyat al Matí360 de Ràdio Marina per parlar de l’Onco Arts.

L’Onco Arts és una fira per la lluita contra el càncer que se celebrarà aquest dissabte 8 d’octubre al Passeig del Mar de Blanes. En aquesta fira s’hi exposaran creacions artístiques d’onze usuaris d’Oncolliga Blanes. Part del que es recapti amb la venda de les expressions artístiques es destinarà a la Fundació Oncolliga Girona.

Tal com ha explicat la Marta Fité, l’Onco Arts és “una oportunitat per poder superar-nos i ensenyar el que fem”. Fité apunta que és important “que la gent també vegi que passar per un procés un oncològic és una cosa dura, però hi tens oportunitats de fer altres coses que no feies i per nosaltres és una sort poder participar”. En aquesta línia, Sílvia Vico detalla que “quan tens a prop la malaltia, hi ha un punt de dir de fer el que sempre has volgut”. Així, totes dues coincideixen en el fet que l’art és una manera d’intentar tirar endavant, “una oportunitat que tens per créixer tu com a persona”.

Amb l’Onco Arts, “tots estan il·lusionadíssims”, diu la Sílvia. “Totes tenim el mateix denominador comú que és que hem patit una malaltia oncològica”, explica la Marta. “Cadascuna fa manualitats diferents i totes estem supercontentes de tenir l’oportunitat de poder-les exposar al poble”, afegeix.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

El més llegit