Portal de Continguts Digitals de Ràdio Marina

Maria Mercè Roca, nova degana de la Institució de les Lletres Catalanes


L’escriptora gironina i presidenta del Jurat dels Premis Recvll de Blanes, Maria Mercè Roca, serà la nova degana de la Institució de les Lletres Catalanes (ILC). Està previst que sigui nomenada pel president de la Generalitat, Pere Aragonès, per un nou període de tres anys. Roca substituirà Margarida Aritzeta al capdavant de l’ILC, un càrrec que ha de ser ocupat per una escriptora o escriptor en llengua catalana de prestigi reconegut.

L’escriptora gironina, nascuda a Portbou el 1958, ha fet de professora de català durant més d’una dècada i ha treballat com a guionista en diverses sèries de TV3, com ‘Secrets de Família’. Mara Mercè Roca també és autora d’obres com El present que m’acull, Premi Josep Pla 1986; Veus de Dones, Premi Recvll de Blanes; o Sort que hi ha horitzó, Premi Víctor Català. D’altra banda, Maria Mercè Roca va ser diputada al Parlament per Catalunya i regidora a l’Ajuntament de Girona per ERC.

Imatge: Fotografia de l’última edició dels Premis Recvll de Blanes amb els premiats i la presidenta del jurat, Maria Mercè Roca. Foto: Aj. Blanes

Gemma Masó i Casadevall
Periodista de Ràdio Marina.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

El més llegit