Free Porn
xbporn

Portal de Continguts Digitals de Ràdio Marina

Malgrat commemora el 86è aniversari de l’enfonsament del vaixell Ciudad de Barcelona


Malgrat de Mar commemorà els dies 2 i 3 de juny el 86è aniversari de l’enfonsament del vaixell Ciudad de Barcelona. La nau va ser torpedinada l’any 1937, en plena Guerra Civil, per un submarí italià a les ordres de l’exèrcit franquista, davant de la costa malgratenca. L’atac va causar la mort de 46 brigadistes internacionals i quatre membres de la tripulació. Ara, més de vuit dècades després, s’han programat un seguit d’activitats per commemorar la data organitzades de forma conjunta pel col·lectiu Solidarity Park i l’Ajuntament.

Nous ulls de bou, el concert ‘No Pasarán’ i l’exposició ‘El vaixell de la memòria’

El divendres 2 de juny tindrà lloc l’acte inaugural dels nous ulls de bou del monument Solidarity Park. Les noves peces han estat dissenyades per l’artista anglès Rob MacDonald. autor de l’escultura. La cerimònia consistirà en una lectura dramatitzada a càrrec dels actors Mireia Celemente i Iván Campillo, de La Voz Ahogada. A més, també actuaran Berni Armstrong i Sergi Danti del col·lectiu de música Brigada Intergeneracional. De cara a la nit, Joe Solo farà un concert amb el títol “No Pasarán” a l’Ateneu El Rovell. A més, també hi haurà la Solidarity Jam Session-Open Mic a la plaça de l’Àncora.

Pel que fa a dissabte 3 de juny, els Jardins de la Torre de la Vídua de Can Sala acolliràn el Mercat d’entitats i associacions de memòria històrica de 10h a 14h i de 17h a 20h. Durant el mateix horari, també es podrà visitar l’exposició permanent de com s’ha desenvolupat el procés de creació del projecte Solidarity Park a l’Ateneu El Rovell. Els Jardins de la Torre de la Vídua de Can Sala també acolliràn una recreació històrica del grup XV Brigada Mixta de 10h a 12 i de 13h a 14h; i, també, l’exposició ‘El vaixell de la memòria’ feta per estudiants.

Música, xerrades i àpats

Durant el matí de dissabte també es farà la xerrada ‘Malgrat de Mar i la defensa de la Tordera durant la Guerra Civil’ i la presentació del llibre Voluntarios por la Revolución. La Milicia Internacional del POUM en la Guerra Civil Española, a la Sala Joaquim Garriga. A més, també es farà la inaguració del mural de Roc Blacblock a l’Ateneu El Rovell.

Després del dinar popular als Jardins de la Torre de la Vídua de Can Sala, la Sala Joaquim Garriga acollirà un taller de corals i la presentació i lectura dramàtica del llibre Coratge sota el foc. Dones nord-americanes a la Guerra Civil Espanyola.

Al vespre, als Jardins de la Torre de la Vídua de Can Sala es farà un concert de cors de lluita de Barcelona, seguit del sopar. En acabar hi haurà un altre concert sota el títol ‘Superem el patriarcat per una vida digna’ de la Brigada Intergeneracional, Joe Solo i Cri du Choeur. La celebració continuarà amb un afterparty a la plaça de l’Àncora.

La commemoració del 86è aniversari de l’enfonsament del Ciudad de Barcelona acabarà el diumenge 4 de juny amb una assemblea i vermut a l’Ateneu El Rovell.

Foto: Solidarity Park Festival

Gemma Masó i Casadevall
Periodista de Ràdio Marina.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

El més llegit