Portal de Continguts Digitals de Ràdio Marina

Malgrat busca voluntaris per tenir cura del niu de tortuga careta


La Regidoria de Sostenibilitat de Malgrat de Mar ha fet una crida per trobar voluntaris que vulguin participar en el programa de vigilància del niu de tortuga careta a la platja de La Conca. El voluntariat començarà el 4 d’agost i s’allargarà fins al dia 27 del mateix mes.

El 26 de juny es va localitzar un niu de tortuga careta a la platja de Malgrat de Mar. Al niu hi havia 130 ous, un dels quals estava trencat. Dels ous trobats, 90 s’han mantingut al niu de la platja i la resta s’han traslladat al Centre de Recuperació d’Amfibis i Rèptils de Catalunya i al Centre de Recuperació d’Animals Marítims.

Des de la troballa del niu, la Brigada Jove de Malgrat de Mar accedeix cada dia al niu per prendre la temperatura del niu per comprovar que evoluciona correctament. Aquestes dades es passen al personal tècnic de Caretta a la vista, l’entitat que fa el seguiment.

Amb l’equip de voluntaris es preveuen fer torns per poder tenir cura del niu durant tot el dia i fins a final d’agost. És a finals d’aquest mes quan està previst que neixin les tortugues. Les persones interessades a fer-se voluntaries poden inscriure mitjançant aquest formulari. Els voluntaris poden triar dia i hora per participar. A més, des de Sostenibilitat recomanen que assisteixin a una formació que s’impartirà aquest divendres 28 de juliol a les 19 h a l’Arxiu Municipal.

Gemma Masó i Casadevall
Periodista de Ràdio Marina.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

El més llegit