Portal de Continguts Digitals de Ràdio Marina

Malgrat busca voluntaris per protegir La Tordera amb el projecte ‘Llegim el riu’

'Llegim el riu' és un projecte de recerca de ciència ciutadana per establir recomanacions de polítiques públiques de gestió i conservació del patrimoni fluvial


Malgrat de Mar ha impulsat el projecte ‘Llegim el riu’. Aquesta iniciativa, de la Diputació de Barcelona, té l’objectiu de conscienciar activament per protegir La Tordera.

‘Llegim el riu’ és un projecte de recerca de ciència ciutadana centrat en el coneixement de la qualitat de l’aigua de diferents municipis de l’àrea d’influència de les conques de La Tordera i el Besòs. Amb els resultats d’aquest procés científic ciutadà, es cocrearan amb la ciutadania recomanacions de polítiques públiques de gestió i conservació del patrimoni fluvial.

A Malgrat el projecte l’impulsen la Regidoria de Sostenibilitat i la Biblioteca La Cooperativa. Per portar-lo a terme, però, es busquen voluntaris. L’únic requisit és ser major d’edat. Aquests voluntaris col·laboraran amb les entitats especialitzades i els experts per fer un treball de camp.

El projecte començarà a finals del pròxim mes de febrer. Es farà una formació inicial on s’exposaran els objectius. Llavors s’organitzarà una sortida de camp que es farà entre el març i l’abril. Aquesta sortida serà per recollir informació amb el mètode científic i conèixer els ecosistemes fluvials per fer observació i valoració dels primers resultats.

Al mes de juny es preveu fer una sessió de retorn per presentar els resultats i proposar accions municipals. Serà a la tardor, entre setembre i octubre, quan es faci la segona sortida de camp i, al novembre, la sessió de retorn.

Les persones interessades a ser voluntàries s’han de posar en contacte amb la Biblioteca La Cooperativa.

Gemma Masó i Casadevall
Periodista de Ràdio Marina.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

El més llegit