test

Portal de Continguts Digitals de Ràdio Marina

Macrosimulacre de la policia local de Blanes per aprendre a atendre accidents amb múltiples víctimes


La Policia Local de Blanes ha posat a prova els coneixements adquirits els últims dos dies en atendre víctimes en accidents múltiples amb un macrosimulacre que s’ha dut a terme aquest dimecres a la ciutat esportiva. En aquesta formació, els agents han après a tractar diferents tipus de ferides que es poden ocasionar en baralles o accidents de trànsit abans que arribin els serveis sanitaris i a fer-ho en situacions d’estrès.

El caporal de la Policia Local, Josep Romero, ha destacat que el cos local acostuma a ser “el primer en arribar” i per això és important “donar una resposta i guanyar temps” fins que no arribi una ambulància. La formació és pionera a Catalunya perquè per primera vegada la rep tota la plantilla d’un cos policial, que en el cas de Blanes està formada per una vuitantena d’agents.

Uns atracadors ataquen civils

El macrosimulacre d’aquest dimecres s’ha fet partint de la base que hi havia un accident de trànsit i els Bombers havien d’excarcerar els ocupants dels vehicles i alguns agents atenien els ferits tot esperant que arribés l’ambulància. Mentre s’encarregaven d’aquesta tasca, un cotxe amb falsos atracadors fugia de la ciutat i espantats per tanta policia arribava a la ciutat esportiva i feria diverses persones que feien cua per veure una competició.

Davant d’això, la policia havia de reaccionar ajudant als ferits de la ciutat esportiva mentre detenien i perseguien els simulats autors de les ferides. Romero ha assegurat que l’acció d’avui era un simulacre que no estava assajat i que només han explicat amb mitja hora d’antelació els rols que tindria cada agent. “La idea és generar el caos per després analitzar com ha funcionat el dispositiu”, ha afegit el caporal.

De cara a la setmana vinent hi haurà un altre macrosimulacre on també hi podrà participar la ciutadania al passeig marítim de Blanes. Servirà per posar a prova la segona meitat de la plantilla que properament farà la formació de medicina tàctica i també comptarà amb la col·laboració de diversos cossos d’emergències.

Foto: Aleix Freixas/ACN

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

El més llegit