Portal de Continguts Digitals de Ràdio Marina

L’oposició de Lloret demana apartar el regidor Joan Escalona per, presumptament, haver-se adjudicat beques-menjador

Els tres grups a l'oposició sostenen que hi ha indicis que Escalona va utilitzar la seva posició dins de la junta de l'AFA Pompeu Fabra per aplicar una bonificació a les beques-menjador dels seus fills durant el cus 2022-2023


Els partits de l’oposició de Lloret de Mar han demanat a l’alcalde Adrià Lamelas apartar a Joan Antoni Escalona, regidor de Mobilitat i Salut. L’oposició, formada per Tots per Lloret, ERC i Sumem Lloret, reclama que s’aparti al regidor de les seves funcions a l’ajuntament lloretenc fins que s’aclareixi si es va aprofitar o no del seu estatus de secretari de la junta de l’Associació de Famílies d’Alumnes (AFA) de l’Escola Pompeu Fabra per al benefici propi.

Els tres grups a l’oposició sostenen que hi ha indicis que Escalona va utilitzar la seva posició dins de la junta de l’entitat per aplicar una bonificació a les beques-menjador dels seus fills durant el cus 2022-2023. Assenyalen que ell no era beneficiari d’aquest tipus d’ajuda perquè no reunia les condicions necessàries. Com exposen en un comunicat conjunt fet públic aquest dimecres, hi hauria documentació que recolzaria aquesta versió dels fets. Al text, els grups de l’oposició assenyalen que també hi ha un document que acredita que el regidor hauria retornat a l’AFA un import de 2.090 €. Segons els tres partits, ho hauria fet després que se l’avisés del fet que l’associació estava al corrent de les presumptes irregularitats.

Els grups a l’oposició “han engegat una investigació interna per mirar de resoldre-ho”

Tots per Lloret, ERC i Sumem Lloret exposen que van sol·licitar per instància Consell Comarcal de la Selva el llistat d’alumnes becats a l’Escola Pompeu Fabra durant el curs 2022-2023, llavors l’ens era corresponsable de la gestió de les beques-menjador. Tot i això, apunten que no van rebre resposta. Per això, el cap de l’oposició del consistori lloretenc, Albert Robert, va formular una pregunta per insistir en aquesta petició de dades a l’últim ple del consell.

D’altra banda, les tres formacions també expliquen haver sol·licitat una auditoria per a l’AFA Pompeu Fabra per si el “mal funcionament” hagués pogut anar més enllà.

Gemma Masó i Casadevall
Periodista de Ràdio Marina.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

El més llegit