Portal de Continguts Digitals de Ràdio Marina

L’Oficina Jove de la Selva organitza una formació per acompanyar la salut mental dels joves


L’Oficina Jove del Consell Comarcal de la Selva ha organitzat una formació per acompanyar la salut mental dels joves. Sota el títol ‘Salut mental i joves’ les jornades es faran els dies 4 i 7 de juliol a Santa Coloma de Farners.

Des de l’ens comarcal apunten que aquestes jornades volen posar en relleu la situació en què han augmentat les atencions a urgències de joves relacionades amb la sault mental i, també, millorar la formació dels professionals que treballen aquests casos.

Formació per professionals que treballen amb joves

La formació, destinada a professionals de l’ensenyament, dels serveis socials, de l’esport, la joventut o el lleure educatiu, està dividida en dues jornades de formats diferents.

La primera jornada, tindrà lloc el 4 de juliol a l’Auditori Municipal. Serà de contingut més teòric i comptarà amb la participació de Magda Casamitjana, directora del Pacte Nacional de Salut Mental. A més, també hi haurà les ponències de Carles Parellada, mestre, psicomotricista i terapeuta familiar; Laura Torroella, educadora social i membre de l’equip SEER-Salut i Eduació Emocional; i, Jaume Funes, psicòleg, educador i periodista.

La segona sessió serà el dia 7 de juliol a la Casa de la Paraula i tindrà un caire més pràctic. La jornada oferirà dos tallers centrats en la figura de l’acompanyament. D’una banda, Anna Espadalé, educadora, psicòloga, formadora i facilitadora de la Cooperativa Fil a l’Agulla, treballarà “La cura dels equips de professionals: acompanyar-nos per acompanyar”. Per altra banda, també hi participarà Laia Català, psicòloga i membre de l’equip SEER-Salut i Educació Emocional. Català treballarà les “Eines per a l’acompanyament al desenvolupament socioemocional en grups de joves”.

El projecte ‘Salut mental i joves’ preveu una aliança del Consell Comarcal de la Selva amb les entitats Idària, Drissa i Fundació Sergi. Hi col·laboraran l’Ajuntament de Girona, la Universitat de Girona, Uni Girona, el Consell Esportiu de la Selva, la Fundació Multicapacitats, el Centre Jove de Salut i Social Project 4.0. També, Minyons i Escoltes, Associació Batibull, Tresc, REsilis, Fundació Salvans, Ecosol, el Casal dels Infants i el Consell Esportiu del Gironès.

Les inscripcions estan oberts fins el 18 de juny.

Gemma Masó i Casadevall
Periodista de Ràdio Marina.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

El més llegit