Portal de Continguts Digitals de Ràdio Marina

Localitzen un niu de tortuga careta a Malgrat de Mar


Un particular ha alertat a les autoritats aquest cap de setmana sobre la localització d’un niu de tortuga careta a una de les platges de Malgrat de Mar. El niu conté 130 ous, un dels quals estava trencat. D’aquests, 90 s’han mantingut a la platja en una zona restringida i la resta han estat traslladats al Centre de Recuperació d’Amfibis i Rèptils de Catalunya (CRAC). En l’operatiu hi ha col·laborat la Policia Local i l’Ajuntament de Malgrat de Mar.

El de Malgrat de Mar és el quart niu que s’ha localitzat enguany a les costes de Catalunya. La tortuga careta és una espècie protegida que va ser declarada espècie amenaçada en la categoria de vulnerable pel Govern l’any 2022.

La temporada de cria de la tortuga careta arrenca a principis del mes de juny i es perllonga fins a finals d’octubre. Les mares acostumen a fer nius entre mitjans de juny i finals de juliol, i les cries comencen a emergir a partir de principis d’agost. La nidificació d’aquesta espècie al Mediterrani va començar fa uns 12 anys. Fins llavors aquests exemplars només havien trepitjat el territori per alimentar-se. L’any passat no es va localitzar cap niu a la costa catalana, mentre que el 2021 se’n van trobar cinc.

Enguany el departament d’Acció Climàtica ha produït millores en el protocol que es segueix quan es localitza un niu per tal de fer-lo més eficaç i millorar la presa de decisions, la presa de mostres científiques o el marcatge d’exemplars.

En cas de localitzar una tortuga o un niu, cal donar avís immediat al telèfon d’emergències 112 per tal minimitzar els impactes de l’ésser humà durant la fase reproductora terrestre, el període de posta i d’incubació.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

El més llegit