Portal de Continguts Digitals de Ràdio Marina

Lluís Gendrau, director Grup Enderrock: “La presència d’artistes catalans als escenaris ha baixat a dades mínimes de la història”


 

Avui, al matí360 de Ràdio Marina, ens hi ha acompanyat Lluís Gendrau, director del Grup Enderrock. Amb ell hem parlat del sector i de la industria musical a Catalunya.

Segons Gendrau, l’any 2022 ha sigut un “any excepcional” pel que fa a xifres del sector musical. Tot i això, el director del Grup Enderrock apunta que “segurament el 2023 hi haurà un retorn o una consolidació d’aquestes xifres i segurament no arribarem a uns punts tant alts o històrics”. Com diu, aquestes xifres es deuen a què “el sector musical ha aprofitat les ganes de la gent anar a concerts i les ganes dels artistes ha grabar discos” després de la pandèmia de la Covid-19. Ara bé, alerta que “hem de mirar de quina forma les xifres d’oferta musical s’acaben consolidant” perquè, si es consoliden, diagnostica que “voldrà dir que hem aconseguit fer un pas endavant”.

Lluís Gendrau també destaca les “bones pràctiques” amb els contractadors públics. Apunta que aquest 2022 ha millorat la relació i s’han evitat abusos. “Hi ha hagut un punt i a part, una reflexió, per mirar que la oferta musical sigui millor i més adequada a la societat actual”, diu Gendrau.

Tot i les bones dades, Gendrau assenyala un cas “dramàtic”: el de les sales de concerts. “No han recuperat la quantitat de concerts que feien i s’han trobat amb molts més problemes”, explica. També apunta que aquest 2022 la presència d’artistes catalans “ha baixat a dades mínimes de la història”. Tot i això, celebra que la presència de dones i grups mixtes als escenaris ja estigui fregant el 50%.

 

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

El més llegit