Portal de Continguts Digitals de Ràdio Marina

Lloret unirà els carrils bici amb un fons Next Generation de 338.000 euros


Lloret de Mar vol cosir els trams de carrils bici que hi ha repartits per tot el municipi. D’aquesta manera, “connectar les peces” i garantir la mobilitat per una xarxa pedalable de punta a punta de Lloret de Mar, tal com explica l’alcalde Jaume Dulsat. Per fer-ho, l’Ajuntament de Lloret de Mar ha rebut una subvenció de 338.000 euros dels fons europeus Next Generation que servirà per dissenyar i construir la continuïtat dels carrils bici.

Aquest projecte compta amb sis àrees prioritàries que hauran de servir per connectar els diferents ramals on hi ha carrils bici al municipi. L’alcalde de Lloret ha apuntat que aquesta és una aposta per la mobilitat sostenible i per “alliberar” el centre de cotxes. En paral·lel a aquest projecte de millora de la xarxa pedalable, Lloret segueix treballant en el servei de bicis elèctriques que també ha rebut una subvenció europea.

Els sis trams prioritaris d’aquest projecte que està en fase de licitació són la connexió entre el passeig Marítim i el que hi ha a la zona de Can Sabata, la de Fenals amb l’Oficina de Turisme, la connexió de Rieral amb Can Sabata, la prolongació del carril a la piscina, un carril a l’avinguda de Vidreres fins a l’institut Roca Grossa i la millora del carril de l’avinguda de Fenals.

El carril bici que anirà en paral·lel a l’avinguda de Just Marlés fins a la plaça de Pere Torrent es farà a la part est de la via i tindrà doble sentit de circulació. Per contra, els carrils de circulació per a vehicles es desplaçaran cap a l’oest i entremig es mantindrà la línia d’estacionament. En trams com el de l’avinguda de Vidreres, el carril bici es farà al mig.

Servei de bicis elèctriques

La millora per la xarxa pedalable es complementarà amb un altre projecte que també tindrà una subvenció europea. Es tracta d’un servei de bicis elèctriques. L’alcalde de Lloret assegura que el conjunt de projectes compten amb “una cohesió” per encaminar el municipi cap a la “mobilitat sostenible”.

Per aconseguir-ho, Dulsat creu que és “clau” donar eines com ara carrils bici o oferir un servei de bicis elèctriques a veïns i visitants. “Cal buscar la manera d’expulsar vehicles de forma amable de la ciutat”, ha afegit l’alcalde. Per això creu que amb tots els elements que ara tiraran endavant habitants i turistes “entendran que no cal fer servir el vehicle” i s’aconseguirà que el centre de Lloret de Mar sigui més pedalable.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

El més llegit