Portal de Continguts Digitals de Ràdio Marina

Lloret tindrà un centre d’interpretació paisatgística als Jardins de Santa Clotilde


La Comissió d’Urbanisme de Girona ha aprovat aquest dimecres de forma definitiva el Pla especial que permetrà la construcció d’un centre d’interpretació paisatgística als Jardins de Santa Clotilde de Lloret de Mar. Els jardins, construïts a principis del segle XX pel marquès de Roviralta, van ser projectats per l’arquitecte paisatgista Nicolau Rubió i Tudurí i es troben damunt d’un penya-segat entre Cala Boadella i la Platja de Fenals. Actualment estan catalogats com a Bé Cultural d’Interès Nacional (BCIN).

El pla que s’ha aprovat avui preveu la construcció d’un centre d’interpretació, separat de l’inici de la zona considerada BCIN, d’un màxim de 900 metres quadrats de sostre. Podrà incloure una botiga temàtica, sala de conferències, museu-oficines, un possible restaurant i banys. Per minimitzar l’impacte visual sobre el conjunt històric, l’edifici se situarà en un àmbit proper a l’espai ja urbanitzat i tindrà una coberta enjardinada. Les façanes tindran colors terrosos, per mimetitzar-les amb l’entorn, i es preservarà l’espai forestal de l’entorn.

El pla també preveu la preservació i millora del camí històric cap als Jardins de Santa Clotilde, mantenint el traçat i marges actuals i utilitzant sauló com a material de pavimentació. L’actuació es completarà amb el condicionament de l’accés a la platja i l’habilitació d’una zona d’aparcament del centre, autocars turístics i per a persones amb mobilitat reduïda.

Foto: Museu Obert de Lloret

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

El més llegit