Portal de Continguts Digitals de Ràdio Marina

Lloret restaura les portes de la casa-museu Can Font


L’Ajuntament de Lloret de Mar ha dut a terme diverses tasques de conservació a les portes de la casa-museu de Can Font. Les actuacions s’han fet a través d’una empresa de restauració. Aquest edifici municipal data del 1898 i va pertànyer a l’indià Nicolau Font i Maig, Conde Jaruco. Actualment, Can Font de Lloret és la única casa-museu pública indiana visitable a Catalunya.

L’entrada, i també les portes, són d’estil modernista. Destaquen els treballs artesanals realitzats amb fusta, ferro i vitralls. Les tasques de restauració que s’han fet són curatives i preventives d’aquesta fusta. De fet, la porta de caoba presentava abundants orificis provocats per l’atac d’indectes xilòfags. També s’ha intervingut el forjat amb un tractament de vernissatge per tractar l’alteració cromàtica i enfosquiment general. A més, s’ha fet una neteja general de les taques i brutícia superficial.

Cada dissabte d’abril a octubre a partir de les 10 del matí, Lloret de Mar ofereix la Ruta Indiana, un recorrregut pel passat indià del municipi. La ruta comença al Museu del Mar, passa pel Passeig Jacint Verdaguer, l’ajuntament i l’església de Sant Romà i acaba amb una visita interior a la casa-museu de Can Font.

Foto: Ajuntament de Lloret de Mar

Gemma Masó i Casadevall
Periodista de Ràdio Marina.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

El més llegit