Portal de Continguts Digitals de Ràdio Marina

Lloret rep 5,9 MEUR dels Next Generation per construir una residència de gent gran i un centre de dia


L’Ajuntament de Lloret de Mar ha rebut una nova subvenció dels fons europeus Next Generation de 5,9 milions d’euros (MEUR) per construir una residència de gent gran i un centre de dia. L’ajut s’ha gestionat a través del Departament de Drets Socials de la Generalitat i l’alcalde de Lloret, Jaume Dulsat, ha agraït el suport del Govern en aquest projecte que ha definit com a “prioritari” pel municipi. La nova residencia i centre de dia de la gent gran esta previst que es construeixi a l’avinguda de Josep Pla i Casadevall al parc de Can Buc, al barri del Rieral, i tindrà una superfície de 10.000 metres quadrats.

L’octubre del 2020 l’alcalde i el llavors Conseller del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat de Catalunya, Chakir el Homrani, van signar un protocol pel qual la Generalitat de Catalunya es comprometia a la reserva d’una dotació pressupostària d’1,5 milions a l’any per garantir 48 places públiques noves. L’alcalde, però, ha explicat que des del consistori esperen que aquest protocol es materialitzi en un conveni.

De forma paral·lela, l’Ajuntament va començar a treballar en un estudi de viabilitat econòmica a l’empresa pública SUMAR que es va aprovar al Ple Municipal del novembre del 2021. L’estudi projectava un sociosanitari amb capacitat de 136 places, de les quals 72 seran publiques, amb una superfície de 6.800 metres quadrats i amb un pressupost estimat de 11 milions d’euros més IVA. El darrer pas d’aquest projecte es va fer del passat setembre quan es va aprovar fer arribar a la Generalitat la petició de delegació de competències per poder fer la licitació de construcció de la residència de gent gran.

Foto: Aj. Lloret

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

El més llegit