Portal de Continguts Digitals de Ràdio Marina

Lloret registra un 14% menys de delictes que durant l’estiu del 2019


Lloret de Mar ha registrat menys fets delicitius aquest estiu que durant el mateix període del 2019, abans de la pandèmia. La Policia Local i els Mossos han donat a conèixer les dades delinqüencials de la temporada i han detallat que s’ha passat dels 2.185 delictes registrats fa tres anys a 1.881 aquest 2022.

En termes generals, han baixat els robatoris amb força, el d’interior de vehicles, els furts o els robatoris en establiments i hotels. Per contra, han augmentat els robatoris amb violència o intimidació. El regidor de Seguretat de l’Ajuntament de Lloret, Jordi Sais, ha explicat que hi havia un grup de joves darrere diversos robatoris amb violència. Segons Sais, aquests furts eren, especialment, durant la nit, però un cop els van aconseguir detenir, “van deixar de ser operatius”.

Les xifres de casos de violència de gènere es mantenen similars a les del 2019 amb cinc incidències. Els casos d’agressions sexuals han augmentat, passant de cinc a nou. El nombre de denúncies per abusos sexuals també han baixat respecte a les de fa tres anys, passant de sis a quatre aquest 2022.

El Pla d’Estiu de la Policia Local de Lloret per aquest estiu s’ha reforçat respecte al 2019 amb més dispositius de seguretat i accions preventives. Durant tot l’estiu la Unitat Canina de la Policia Local de Lloret ha estat treballant a les tardes i a les nit en tasques de seguretat ciutadana especialment pel que fa a la tinença d’estupefaents. També s’ha establert controls periòdics d’alcoholèmia i drogues així com vigilància preventiva amb patrullatges en urbanitzacions i el nucli antic. La plantilla de la Policia Local és de 103 persones. Actualment, hi ha 94 efectius però l’any que ve està previst cobrir les vacants i ampliar la plantilla.

Foto: ACN

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

El més llegit