Portal de Continguts Digitals de Ràdio Marina

Lloret rebrà 6 MEUR dels fons Next Generation per construir una residència per a gent gran

El nou equipament atendrà el servei residencial 136 persones, organitzades en vuit unitats de convivència, i oferirà també vint places d'atenció diürna


L’Ajuntament de Lloret de Mar rebrà 6 MEUR d’una inversió de la Generalitat amb els fons europeus Next Generation. Aquests diners es destinaran a construir una residència i centre de dia per a la gent gran al municipi de la Selva.

En total, la Generalitat invertirà en 112 projectes socials a les comarques gironines, contant el de Lloret. Així, el departament de Drets Socials destinarà 27,1 MEUR procedents de fons Next Generation en aquestes propostes.

El gruix de la inversió social es destina a la construcció, ampliació i remodelació d’infraestructures socials. En l’àmbit de les cures, es tracta d’actuacions en centres residencials i diürns destinats a la gent gran, persones amb discapacitat o amb malaltia mental, com el de Lloret. També inclou les inversions en centres per a la protecció de persones sense llar o amb necessitats d’allotjament temporal. Els espais nous o remodelats adopten solucions tecnològiques per facilitar l’autonomia personal i la vida independent, així com les cures i l’assistència personal.

El nou equipament de Lloret atendrà el servei residencial 136 persones, organitzades en vuit unitats de convivència, i oferirà també vint places d’atenció diürna. A banda, a la demarcació es construiran sis equipaments més i se’n remodelaran i ampliaran una vintena.

Innovacions tecnològiques per millorar l’atenció

D’altra banda, i per tal de fomentar l’autonomia personal, s’implementaran innovacions tecnològiques que impliquin la modernització de l’atenció domiciliària de les persones en situació de dependència, discapacitat o malaltia mental. Això inclou elements de domòtica, telemedicina o teleassistència avançada, entre d’altres. A les comarques de Girona, es finançaran 27 iniciatives tecnològiques d’aquest estil. A més, també es dedicaran part del fons Next Generation a Girona a l’impuls de setze projectes pilot en l’àmbit dels serveis socials.

Al conjunt de Catalunya, es destinaran prop de 400 MEUR del fons Next Generation EU a infraestructures i projectes socials. En el marc d’aquest fons europeu, Drets Socials finançarà, fins al 2026, 765 iniciatives orientades a accelerar una transformació en l’àmbit de l’atenció a les persones que equipari Catalunya amb els països europeus més avançats pel que fa a protecció social.

El fons Next Generation EU assignat a Drets Socials es destina, sobretot, als col·lectius de gent gran, infants i joves, així com persones amb discapacitat o amb malaltia mental i persones sense llar. Reben finançament tant projectes propis del Govern, com iniciatives impulsades pel món local o per entitats del tercer sector, centres de recerca i d’altres agents socials implicats en l’atenció social.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

El més llegit