Portal de Continguts Digitals de Ràdio Marina

Lloret prepara la 26a edició del Festival Montphoto amb menys presència de fotògrafs nacionals


El Festival Internacional Montphoto torna a Lloret de Mar i celebrarà la seva 26a edició a principis del mes d’octubre. Enguany, com a gran novetat del festival després de dos anys marcats per la pandèmia, el Montphoto recupera la presencialitat completa en una edició que tindrà lloc entre el 7 i el 9 d’octubre.

Al Montphoto 2022 s’hi han presentat 11.200 fotografies fetes per més de mil participants nacionals i d’arreu del món. Tot i això, per primer cop, segons l’organització del festival, en aquesta edició els fotògrafs espanyols representen menys del 40% del total de fotografies presentades.

El concurs de fotografia de Montphoto es divideix en 10 categories diferents. El guanyador de cadascuna rebrà un premi de 500 euros i un diploma. També hi haurà un guanyador o guanyadora d’honor que rebrà un premi en metàl·lic de 2.000 euros i un diploma. A més, en aquesta edició es presentarà el treball de la guanyadora de la darrera edició.

Un festival amb compromís i ponents reconeguts

Per aquesta edició del festival ja es coneixen alguns dels ponents. Destaquen Jennifer Hayes i David Doubilet, fotògrafs de mars i oceans amb publicacions per a National Geographic. També hi participarà el britànic David Lindo, famós ornitòleg; Peter Matger, fotògraf de la natura d’origen canadenc; o, el veterà Norbert Rosing, que ha treballat per a revistes com GEO, Terre Sauvage o BBC Wildlife.

Com és tradició, el Montphoto dona visibilitat a una ONG que comparteix els valors de l’associació del festival. Enguany, l’organització escollida ha sigut We Animals Media. Aquesta ONG, fundada per la fotògrafa Jo-ANne McArthur, està especialitzada en visibilitzar el maltractament dels animals que conviuen amb humans. Amb Montphoto, es llançarà una campanya per recaptar fins i donar suport a We Animals Media.

Gemma Masó i Casadevall
Periodista de Ràdio Marina.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

El més llegit