Portal de Continguts Digitals de Ràdio Marina

Lloret haurà de pagar 1,2 MEUR pel sobrecost de les obres de la piscina

El TSJC ha rebaixat prop de 400.000 euros respecte a la decisió prèvia del jutjat contenciós-administratiu


L’Ajuntament de Lloret de Mar haurà de pagar 1.273.332,57 € a la unió temporal d’empreses (UTE) que va construir la piscina olímpica del municipi pel sobrecost que van tenir les obres. Així ho va anunciar el consistori al ple municipal del 25 de març.

El cas es remunta al 2010. El llavors alcalde lloretenc Xavier Crespo (CiU) va engegar el projecte d’obres de la piscina. El pressupost aprovat era de 9,5 milions d’euros. Ara bé, el sobrecost d’aquests treballs va enfilar-se fins als 1.678.888 € després que el govern de Crespo aprovés una modificació del projecte. Aquesta modificació que no va passar pel ple.

Davant d’aquest sobrecost, OHL i Àrids Vianna, que conformen l’UTE que va construir l’equipament, van reclamar al jutjat els més d’1,6 MEUR de sobrecost per les modificacions perquè els abonés el consistori. El jutjat contenciós-administratiu els va donar la raó. Ara bé, l’Ajuntament de Lloret de Mar va apel·lar la sentència i ara, el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha estimat parcialment el recurs del consistori.

Així doncs, la sentència del TSJC rebaixa 399.566 € respecte a la decisió del 2022 del contenciós-administratiu. Així ho va exposar la regidora de Serveis Jurídics de l’Ajuntament de Lloret, Míriam Rodríguez, durant el ple.

“La sentència desestima la pretensió de l’Ajuntament que es deduïssin també les penalitats de demora, perquè considera que no poden descomptar-se ja que les penalitats per demora en l’execució tenen una finalitat coercitiva i no té sentit deduir-les del cost final perquè això fa perdre la seva finalitat. Per tant, la quantitat total a pagar serà d’1.273.322,57 euros, més els interessos legals a comptar des del dia 3 d’abril del 2013, en comptes d’1.672.888 euros més els interessos legals de demora.”

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

El més llegit