Portal de Continguts Digitals de Ràdio Marina

Lloret guanya la bandera d’Ecovidrio pel recicltatge d’envasos de vidre


Lloret de Mar ha guanyat la bandera verda d’Ecovidrio de l’edició Moviment Banderes Verdes 2022. Aquesta iniciativa té l’objectiu de guardonar l’esforç d’establiments de l’hostaleria local i l’activisme dels municipis costaners per a la transició verda. L’altre municipi guardonat amb la bandera verda d’Ecovidirio ha sigut Torroella de Montgrí-l’Estartit.

Durant la campanya, que ha durat del 15 de juny fins al 31 d’agost, Lloret ha recollit un total de 354.760 quilograms de vidre. Aquesta quantitat suposa un increment del 65% respecte al mateix període del 2021.

Actualment Lloret de Mar compta amb gairebé 470 establiments adherits al servei de recollida de porta a porta, hotels, apartaments, càmpings, restaurants, bars, discoteques i d’altres grans generadors. De fet, el sector hostaler genera el 52% dels envasos de vidre d’un sol ús i. Així, tal com apunta la regidora de Medi Ambient, Marina Nicolàs, “la seva implicació és essencial; sense ells no hauria estat possible assolir aquest objectiu”.

Durant l’estiu, un equip d’informadors ambientals ha dut a terme visites als diferents establiments de la localitat per assessorar-los i fer seguiment dels serveis de recollida d’envasos de vidre. A més, també han proporcionat els materials necessaris per facilitar la segregació i fomentar la participació. De les dades que publica l’Ajuntament de Lloret, es desprèn que un 96% separa correctament els vidres.

El 2021, els establiments i la ciutadania lloretenca va reciclar fins a 916 tones de residus d’envasos de vidre. Així, van superar en 230 tones l’obtingut l’any anterior; un 2020 amb valors molt inferiors als habituals degut a la repercussió de la Covid-19 en el sector turístic.

Foto: Ajuntament de Lloret de Mar

Gemma Masó i Casadevall
Periodista de Ràdio Marina.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

El més llegit