Portal de Continguts Digitals de Ràdio Marina

Lloret es nega a rebre els residus procedents de l’abocador de Solius


L’Ajuntament de Lloret de Mar ha mogut fitxa en relació a la derivació a l’abocador del municipi de part dels residus que fins ara es portaven a Solius, al terme municipal de Santa Cristina d’Aro (Baix Empordà). En un comunicat fet públic aquest divendres, el consistori lloretenc, en qualitat de titular del centre, denega l’autorització per a la rebuda de les deixalles.

Des de l’Ajuntament asseguren entendre “la problemàtica i la bona intenció” de l’Agència de Residus de Catalunya (ARC) però diuen que el consistori “no pot acceptar la solidaritat que se li demana” donat que “no ha estat corresposta per molts dels ajuntaments usuaris d’aquests equipaments”. L’Ajuntament també ha mostrat el seu recolzament als veïns i entitats que aquests darrers dies s’han mostrat preocupats per la decisió de la Generalitat de portar la major part de residus de Solius a Lloret.

El passat dimecres una dotzena d’entitats de Lloret de Mar van fer pública la seva preocupació per la decisió de l’ARC de portar a Lloret la major part dels residus que fins ara es portaven a Solius, donat que aquest abocador s’ha de tancar de forma definitiva en compliment d’una sentència judicial. Els veïns asseguren que, amb l’arribada dels residus de Solius, la capacitat de l’abocador de Lloret quedarà sobrepassada ràpidament. També apunten problemes de salut per als veïns de la zona i el medi natural i un increment del trànsit a la carretera C-63.

Foto: Abocador de Solius (Xavier Pi-Aleix Freixas/ACN)

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

El més llegit