Portal de Continguts Digitals de Ràdio Marina

Lloret dona el tret de sortida a la Capitalitat de la Cultura amb una ‘revetlla’ d’entitats


La plaça Domènech Moner i Basart de Lloret de Mar, al barri del Rieral, es converteix aquest dissabte en l’epicentre de l’activitat de les entitats de la població. Una vintena d’associacions del municipi exposen la seva activitat en el primer acte oficial de la Capitalitat de la Cultura Catalana 2023 que se celebra durant tot aquest any a Lloret de Mar. La inauguració oficial, però, està prevista per al 25 de febrer i, aquest, és un primer tast de les més de 100 activitats previstes per als propers mesos.

La comissària de la Capitalitat, Amaranta Gibert, ha explicat a Ràdio Marina el sentit de celebrar una revetlla un dissabte al matí:

 

“Revetlla per donar protagonisme a les entitats de Lloret. L’acte inaugural oficial serà el 25 de febrer. Volíem dues coses: d’una banda donar espai al primer acte a les entitats culturals de Lloret, que són les protagonistes d’aquesta capitalitat, per això una revetlla. Una revetlla és el dia abans de… cert, però com que s’estendrà durant tot un any és l’activitat abans de la inaugural. Per això la revetlla de la Capitalitat de la Cultura Catalana”.

Per la seva banda, el regidor de Cultura de l’Ajuntament de Lloret de Mar, Cristian Fernández, ha expressat la voluntat que la trobada d’entitats tingui continuïtat més enllà de la Capitalitat:

 

“És la nostra intenció. Desubicar l’activitat cultural a Lloret, arribar allà on no arriba en un any natural. Evidentment perquè es fan moltes coses en les quals celebrem festes majors i populars. Però aquesta festa no es fa tot l’any. Però sí que volem marcar un abans i un després i que una fira d’entitats com la que estem fent ara, amb aquest format de revetlla, volem que tingui continuïtat i que d’aquí surtin sinergies entre aquestes entitats que ara mateix estan treballant, s’estan trobant, estan parlant entre elles i d’aqui crec poden sortir coses importants”.

La revetlla d’entitats també ha comptat amb activitats paral·leles com actuacions musicals, exhibicions de balls i tallers.

Foto: marina360/JLV

Josep Lluís Vidal
Director de Ràdio Marina i marina360.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

El més llegit