Portal de Continguts Digitals de Ràdio Marina

Lloret dona el tret de sortida a la Capitalitat de la Cultura amb el missatge de ‘desubicar la cultura’


Lloret de Mar ha donat el tret de sortida a la Capitalitat de la Cultura Catalana aquest passat divendres al vespre en un acte a la discoteca Sant Trop del municipi. Amb el missatge de “desubicar la cultura” i el lema “Som el que celebrem”, s’han presentat els actes més destacats de la capitalitat que es faran durant tot l’any a la població. Per als propers sis mesos hi ha previstos més d’un centenar. El primer d’ells serà el 4 de febrer on les entitats culturals de Lloret es reuniran per donar a conèixer les seves activitats.

L’alcalde del municipi, Jaume Dulsat, ha explicat en què consisteix el concepte de “desubicar la cultura”:

 

“És una fita, és una gran oportunitat per poder explicar tota la nostra diversitat cultural, les nostres entitats, totes les nacionalitats que tenim i, evidentment, fer un accent amb la cultura catalana. També el que tenim pensat és aquest concepte de desubicació, per això avui ho presentem en una discoteca, per això vam presentar la imatge gràfica al cementiri. Per tant, el que mirarem és de posar la cultura de cap per baix i fer-ho a la manera lloretenca. Estem molt orgullosos i com dic, aprofitarem l’oportunitat”.

Per la seva banda, el president de la Diputació de Girona, Miquel Nogué, ha posat l’accent en el paper divulgatiu de la cultura que té la capitalitat:

 

“Que una ciutat faci la capitalitat vol dir que durant un any està fent accions en pro de la cultura catalana. Però no només públiques, privades, amb el teixit associatiu de Lloret. Per donar-ho a conèixer arreu del món. Perquè aquí ve gent d’arreu del món, sobretot a l’estiu. I per tant, segur que faran una extraordinària capitalitat de la cultura catalana”.

Un centenar d’activitats sota el lema “Som el que celebrem”

“Som el que celebrem” és el lema de la Capitalitat de la Cultura Catalana de Lloret de Mar. A partir d’aquí s’articulen totes les activitats -un centenar durant els propers sis mesos- que inclouen un ampli ventall de disciplines culturals com la dansa, la música, la literatura o la poesia, entre altres. A partir d’aquí s’articulen altres accions sota els lemes “Som el que ballem”, ·Som el que cantem, “Som el que compartim”, “Som el que imaginem”, “Som el que defensem” i “Som el que agraïm”.

Els debats, la modernització de la sardana lloretenca “La pubilla de Lloret” a través d’una versió pop o les activitats relacionades amb la llibertat sexual i de gènere també tindran un paper destacat en el programa d’activitats previst per als propers mesos a Lloret de Mar. El programa sencer d’activitats es pot consultar al web www.ccclloret.cat.

Foto: Presentació de la Capital (Nova Ràdio Lloret)

Josep Lluís Vidal
Director de Ràdio Marina i marina360.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

El més llegit