Portal de Continguts Digitals de Ràdio Marina

Lloret demana més controls i que s’allargui la presència dels Mossos fins el tancament dels locals d’oci nocturn


L’Ajuntament de Lloret de Mar demana més controls de salut pública i que s’allargui la presència de les unitats ARRO i Brimo dels Mossos d’Esquadra fins que tanquin els establiments d’oci nocturn. El consistori lloretenc ha fet aquesta petició en el marc de la celebració de la Junta Local de Seguretat que es va fer el passat dimarts. A la trobada, la Policia Local va presentar les dades del primer semestre de l’any, que han registrat un increment del 40% de les denúncies per consum de droga, molèsties, sorolls i llançar deixalles al carrer.

Concretament, la policia administrativa ha interposat 1.807 denúncies durant els primers sis mesos de l’any davant de les 1.282 del mateix període de l’any passat. Un total 580 van ser per infraccions de la llei de seguretat ciutadana i d’aquestes 355 per consum de drogues; 170 per molèsties, 209 per infringir la llei de residus i 84 de infraccions de l’ordenança d’animals, entre d’altres.

Durant la primera part d’aquest 2023 la Policia Local de Lloret de Mar ha fet 8.672 serveis, unes xifres similars al 2022, quan es van realitzar 8.581 serveis. Un 32,5% són de Policia de seguretat (3.085 serveis); un 15,3% de Policia administrativa (1.449); un 18’% de Policia de trànsit (1.755) i un 17,5% de Policia assistencial (1.661) com a àmbits més destacats.

En relació a la distribució de serveis per zones aquest primer semestre un 86% correspon a zona urbana, principalment al nucli antic, i un 13% a urbanitzacions. Des del cos també destaquen la tasca realitzada des de l’àmbit preventiu amb un total de 254 dispositiu planificats (de gener a juny).

Un altre servei que destaquen des del consistori és la tasca duta a terme des de l’Oficina de Relacions amb la Comunitat (ORC) i que ha permès evitar que situacions com conflictes comunitaris repercuteixin en els serveis ordinaris. Les dades mostren que un 33% dels conflictes s’han resolt gràcies a la mediació realitzada per aquest servei de la Policia Local. Per part de Mossos d’Esquadra van destacar la bona coordinació i intercanvi d’informació existent entre cossos de seguretat i emergències que actuen en el municipi.

En relació a la valoració de dades delinqüencials corresponents als últims dotze mesos han detectat un increment de furts coincidint en el període d’estiu, tot i que la resta de l’any, la incidència ha estat molt similar a les dades dels anys anteriors. També van fer referència el pla d’estiu i el reforç policial de patrullatge ordinari i extraordinari que s’hi destina.

A banda, també s’han valorat molt positivament els controls conjunts entre els cossos policials que s’estan duent a terme destinats a combatre la prostitució a la via pública, la venda d’alcohol a menors, els delictes sexuals i la presència d’armes blanques i el cultiu i venda de marihuana. Des del consistori, però, demanen més efectius i patrullatge i més inspeccions en establiments en relació als drets de la propietat intel·lectual.

L’alcalde de Lloret, Adrià Lamelas, diu que “per aquests reptes que té Lloret de Mar com a municipi i destinació turística de primer nivell és prioritari continuar treballant en la coordinació entre els diferents cossos de seguretat i establir estratègies conjuntes”.

Foto: Aj. Lloret

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

El més llegit