Portal de Continguts Digitals de Ràdio Marina

Lloret de Mar consolida la seva transformació sostenible i recupera el turisme internacional


Potenciar i consolidar la gestió sostenible i recuperar els visitants internacionals. Aquestes són les principals apostes de Lloret de Mar per a la temporada d’estiu 2022, que compta amb molt bones previsions i amb tot un seguit de propostes i activitats. Tot això, en una conjuntura en la que la destinació iniciarà diversos projectes de gran abast, amb el finançament dels fons europeus Next Generation.

La sostenibilitat és un dels eixos estratègics de promoció de Lloret. En aquest sentit, s’ha donat a conèixer l’acord signat amb la plataforma Bioscore, en què el municipi esdevindrà la primera destinació turística en iniciar un procés públic-privat de certificació en sostenibilitat europea.

En l’àmbit de la sostenibilitat, des de Lloret Turisme es va impulsar, aquest inici d’any, un programa executiu de Transformació Ètica i Sostenible, en què el sector turístic d’allotjament de la destinació va tractar temes com la gestió de recursos, la gastronomia sostenible, l’economia sostenible, l’empresa i les persones i molts altres temes relacionats. Hi van participar una cinquantena de d’establiments turístics, que suposa unes 15.000 places hoteleres del conjunt de les 29.000 que té la destinació. Ho ha valorat de manera molt positiva Enric Dotras, president del Gremi d’Hostaleria de Lloret.

Roda de premsa de presentació de les novetats d'estiu a Lloret
Roda de premsa de presentació de les novetats d’estiu a Lloret. (Lloret Turisme)

“Quan vam iniciar el programa de formació executiu, més de 50 empreses s’hi van sumar i totes han fet propostes. La sostenibilitat és molt àmplia: des de la responsabilitat social, fins als consums d’aigua i escombraries, la compra de matèria primera de quilòmetre zero, les emissions de CO2 a l’atmosfera…”. (Enric Dotras, president del Gremi d’Hostaleria de Lloret)

 

Pel que fa a les previsions per a la temporada d’estiu, a Lloret es preveu una molt bona ocupació hotelera i una forta recuperació dels mercats internacionals, especialment provinents de França, Regne Unit i Alemany. L’any passat, en un context pandèmic, Lloret va tancar amb un canvi en la importància de mercats internacionals: en primer lloc es va mantenir França, amb 593.112 pernoctacions, seguit de Bèlgica, amb 119.900, i Polònia, amb 81.939. L’alcalde de Lloret, Jaume Dulsat, es mostra esperançat amb la temporada d’estiu d’aquest 2022.

“Tenim unes previsions de temporada alta molt bones, els indicadors ens fan pensar en això, estem recuperant els mercats internacionals tradicionals.” (Jaume Dulsat, alcalde de Lloret)

 

D’altra banda, també s’ha posat sobre la taula la gran quantitat de propostes de turisme actiu i cultural per aquest estiu. N’hi haurà més de 40 activitats entre les quals destaca el Lloret Drone Festival. Aquest any, l’esdeveniment tindrà lloc del 29 al 31 de juliol, en un format internacional i competitiu, en què tres empreses competiran per aconseguir fer el millor espectacle de drons. A banda, aquest estiu també es podrà gaudir de propostes com els miniclubs de les platges de Lloret i Fenals, activitats esportives i de natura, visites guiades i teatralitzades, espectacles de circ i teatre o festivals de música.

Moisès García
Periodista de Ràdio Marina

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

El més llegit