Free Porn
xbporn

Portal de Continguts Digitals de Ràdio Marina

Lloret contraresta la manca de turistes d’Europa de l’Est amb la diversificació de mercats


Lloret de Mar ha contrarestat aquest 2022 la manca de turistes d’Europa de l’Est amb la diversificació de mercats turístics. La principal aposta de la destinació de la Costa Brava Sud ha estat pels públics holandès i belga, que han respost positivament. A més, Lloret ha aconseguit mantenir els visitants nacionals que va atraure durant la pandèmia. Aquestes són les principals conclusions que s’han donat a conèixer aquest divendres durant la presentació de l’anàlisi turístic del 2022 i les perspectives per a la pretemporada del 2023 que han fet Lloret Turisme i Mabrian Technologies a partir de les dades obtingudes a través d’una eina d’intel·ligència turística i ‘big data’.

La presidenta de Lloret Turisme, Elizabeth Keegan, ha destacat que durant els mesos d’estiu el municipi ha recuperat el volum de visitants internacionals que tenia el 2019. Lloret, però, té pendent encara tornar al volum de turistes internacionals que hi havia fora de la temporada alta el 2019. Aquest 2022 ha tingut 710.158 turistes estrangers, un 26% menys dels que hi havia l’estiu abans de la pandèmia. Per contra, el públic nacional ha crescut un 13% respecte el 2019.

Atraure més mercat francès

Una de les vies per aconseguir recuperar el volum de visitants fora de temporada alta és atraure més visitant francès. De fet, l’estudi remarca que aquest és un mercat estratègic ja que habitualment ve en cotxe i es poden fidelitzar fàcilment amb una bona experiència. Una de les necessitats que remarca l’estudi és la bona valoració que fan els francesos de les activitats a la platja i l’oferta cultural.

Aquest sector estratègic hauria de remuntar la petita diferència que es mantindrà pel que fa a visitants britànics. La programació de vols de l’aeroport de Girona a l’estiu del 2022 encara no havia recuperat totes les connexions amb el Regne Unit i això ha fet que aquest mercat no s’hagi reactivat del tot.

De cara a aquesta primavera es preveu que els vols que s’ofereixin des de Girona a les illes encara siguin un 22% per sota dels que hi havia el 2019. A més, des de l’aeroport del Prat hi haurà un 15,6% menys de seients al Regne Unit, principalment per la reducció d’oferta de la companyia Easy Jet.

Per altra banda, l’estudi també posa de manifest l’augment de preus que han tingut els hotels de Lloret de Mar, especialment els de 4 estrelles. Aquesta tendència a l’alça és equiparable amb la resta d’establiments. A més, el municipi copta amb 87 punts sobre 100 de satisfacció per part dels visitants, en la mateixa línia que Salou, Calvià o Benidorm.

Foto: Aleix Freixas/ACN

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

El més llegit