Portal de Continguts Digitals de Ràdio Marina

Lloret congela totes les ordenances pel 2023 menys la de l’aigua i la de recollida d’escombraries


L’Ajuntament de Lloret de Mar ha aprovat les noves ordenances fiscals a l’últim ple, però sense el suport de cap grup de l’oposició. La intenció de l’actual govern és congelar tots els impostos tret de l’increment de la taxa de l’aigua i la de recollida d’escombraries. Una proposta que l’oposició, en bloc, ha criticat i hi ha votat en contra.

Els portaveus del govern de l’alcalde Jaume Dulsat han exposat que “és un moment econòmic complicat per a tota la ciutadania”. Per aquest motiu, segons diuen, han decidit congelar tots els impostos. Tot i això, han argumentat que, “per responsabilitat”, s’havien d’incrementar les taxes de l’aigua i de recollida d’escombraries.

Segons els informes tècnics del consistori, aquests dos serveis tenen un dèficit molt elevat. Per llei, la recaptació de les taxes no pot superar el cost del servei, però ha de tendir a apropar-s’hi. En el cas de les escombraries, per cobrir tota la despesa s’hauria d’aplicar un increment del 13%, mentre que l’augment previst només és del 7,14%. Això es tradueix a una mitjana d’uns 8 euros anuals.

L’oposició ha reclamat que en cas d’aplicar un increment, aquest ha de ser proporcional en funció de la capacitat econòmica de cada contribuent. Una proposta que, segons el govern de Dulsat, era la voluntat inicial, però precedents judicials van desaconsellar tirar-la endavant.

Per la seva banda, el PSC ha presentat diferents esmenes a la proposta del govern de l’Ajuntament. Ara bé, aquestes s’han desestimat per manca de temps per estudiar-les. Els socialistes, però, s’han compromès a presentar-les com a al·legacions abans de l’aprovació definitiva de les ordenances fiscals.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

El més llegit