test

Portal de Continguts Digitals de Ràdio Marina

Lloret comença a reposar la sorra a la platja després dels temporals d’hivern

El municipi destina 150.000 euros i preveu tenir-ho enllestit abans de l'inici de la temporada turística


Lloret de Mar comença a treballar per redistribuir la sorra de la platja aquest dimarts a la nit. Una actuació que arriba després que els temporals d’hivern moguessin tota la sorra a la zona nord del municipi. Aquest moviment de la sorra va fer que la majoria d’escales que donaven accés a la platja es convertissin en trampolins per llançar-se al mar. La regidora de Platges de Lloret de Mar, Marina Nicolás, explica que la prioritat serà evitar que aquestes rampes quedin “descalçades” i que els espigons que actualment estan a la vista quedin tapats per la sorra. El consistori ha aprovat una partida de 150.000 euros que se sumen als 30.000 euros que hi aporta l’Estat. L’objectiu és que la platja s’hagi restituït abans de l’inici de la temporada d’estiu.

El mes de març els temporals de Garbí van afectar greument el litoral de Lloret provocant destrosses al passeig de Fenals i també capgirant la façana marítima del municipi. En plena Setmana Santa, la principal destinació turística de la Costa Brava es va quedar sense sorra en la zona sud de la platja principal. Aquest és espai on es congreguen més banyistes habitualment. En aquest sentit, l’alcalde de Lloret, Adrià Lamelas, assegura que “els veïns mai havien vist tanta sorra a la part nord del passeig i tan poca a la part sud.”

A l’espera de les llevantades no han contrarestat prou els efectes dels temporals

Malgrat que ja fa uns mesos d’aquests temporals, el govern local estava a l’espera de veure els efectes de les llevantades. Són uns temporals que habitualment s’encarreguen de tornar a lloc la major part de la sorra de la platja de Lloret de Mar i que solen afectar al llarg del mes de maig. Enguany, però, les llevantades no han contrarestat la força de les garbinades. Per això caldrà fer una redistribució de la sorra.

Aquest dilluns s’ha construït una passarel·la per tal que els camions puguin accedir a la platja. Amb tot, es preveu que a partir d’aquesta nit els camions comencin a treballar. Els treballs seran només en horari nocturn per evitar afectacions a l’activitat turística que ja hi ha a Lloret de Mar. De moment, el govern local destinarà una partida de 150.000 euros i l’Estat hi aporta 30.000 euros més.

Amb aquests diners, Nicolás ha detallat que es prioritzarà la cobertura de les zones on hi ha escales i rampes perquè no quedin descalçades. També es taparà la zona d’espigons que hi ha a tocar del passeig marítim i que han quedat a la vista des de les garbinades de principis d’any. El consistori preveu que per Sant Joan ja hi hagi certa normalitat en les platges perquè no afecti en el tret de sortida de la temporada turística.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

El més llegit