Portal de Continguts Digitals de Ràdio Marina

Lloret apujarà l’IBI, el rebut de l’aigua i la taxa d’escombraries

L'Ajuntament de Lloret de Mar preveu apujar un 11,5% l'Impost de Béns Immobles (IBI) pel 2024. A més, l'equip de govern municipal format pel PSC, Junts i Lloret en Comú Podem també planteja l'increment del 17% dels rebuts de l'aigua i un 25,93% en el cas de la taxa d'escombraries.


L’Ajuntament de Lloret de Mar preveu apujar les taxes i impostos municipals l’any vinent. En concret apujarà un 11,5% l’Impost de Béns Immobles (IBI) pel 2024. A més, l’equip de govern municipal format pel PSC, Junts i Lloret en Comú Podem també planteja l’increment del 17% dels rebuts de l’aigua i un 25,93% en el cas de la taxa d’escombraries.

Els habitants de Lloret de Mar que tinguin un pis en propietat hauran de pagar més a partir del 2024 en l’IBI. Concretament, un 11,5% més que l’any passat si la proposta que planteja l’equip de govern municipal tira endavant. Aquest increment no és l’únic que es preveu en la modificació de les ordenances fiscals per al pròxim 2024.

La factura de l’aigua també creixerà. En aquest cas un 17%. L’augment, segons el consistori, es deu a la necessitat de millorar i reparar la xarxa d’abastiment d’aigua potable i per això destinaran els ingressos que obtinguin dels rebuts i un romanent municipal de mig milió d’euros a fer-ho.

De tota manera, des de l’Ajuntament de Lloret expliquen que els veïns i veïnes podran optar a les bonificacions que hi havia fins ara per a famílies vulnerables. També hi haurà la possibilitat de pagar la meitat de l’IBI durant tres anys si els propietaris instal·len plaques fotovoltaiques, un descompte que ja s’aplicava fins ara.

Una línia d’ajudes davant dels augments

En paral·lel, l’àrea de Benestar i Famílies ja treballa en una línia d’ajudes per a parar el cop dels increments en taxes i impostos en el cas de les rendes més baixes del municipi. El que sí que s’ha acordat entre tots els regidors de l’equip de govern és la possibilitat de pagar els tributs municipals de manera fraccionada en deu pagaments. A més, els pressupostos del 2024 també s’ajustaran a la realitat econòmica del municipi per fer una gestió més eficient dels comptes.

Malgrat tot, l’ajuntament lloretenc ha alertat que l’increment de la fiscalitat arriba després de buscar altres alternatives de finançament. Tot i això, ha llançat una crítica a la gestió de l’anterior equip de govern. A més, ha assegurat que en el seu cas no vol “seguir tapant forats amb modificacions de crèdit constants o radars en forma de guardiola”. Així, l’actual govern fa referència als radars que s’havien instal·lat a l’avinguda de la Vila de Blanes i que van acabar retirant per l’elevat nombre de sancions que posava cada dia.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

El més llegit