Portal de Continguts Digitals de Ràdio Marina

Lloret acollirà la primera edició del seminari biennal ‘Arxius i Turisme’ al maig

Amb el seminari es vol fomentar la investigació i els estudis turístics i crear un grup de treball


El municipi de Lloret de Mar celebrarà el primer seminari biennal ‘Arxius i Turisme’ del 23 al 25 de maig. Organitzat pel consistori del municipi, la Diputació de Girona i la Generalitat, aquest esdeveniment vol impulsar l’elaboració d’una guia per la investigació del sector turístic a Catalunya. A més, també vol promoure iniciatives públiques que ajudin a conscienciar sobre la necessitat de preservar i conservar els fons documentals.

El seminari ‘Arxius i Turisme’ també vol promoure acords de col·laboració entre els diferents agents implicats, segons l’ajuntament lloretenc. D’aquesta manera, també fomentar la investigació i els estudis turístics i crear un grup de treball dins del Consell Internacional d’Arxius.

La primera edició es dividirà en tres temàtiques. D’una banda, hi haurà ‘Estudis en arxivística’, una àrea centrada en la preservació del patrimoni documental i en la difusió de documentació relacionada amb el turisme. ‘Estudis relacionats amb el turisme’ girarà al voltant de la recerca i estudi de dades d’arxius vinculats al turisme. En tercer lloc, hi haurà ‘Estudis relacionats amb la generació i gestió de la documentació i les dades’, on es vol donar a conèixer com es planteja en l’actualitat la gestió de dades i informació sobre activitats turístiques.

A banda del seminari, que es durà a terme el dia 24 de maig, els dies 23 i 25 s’han organitzat activitats complementàries relacionades amb el turisme i la cultura.

Gemma Masó i Casadevall
Periodista de Ràdio Marina.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

El més llegit