Portal de Continguts Digitals de Ràdio Marina

Lloret acollirà la Jornada Catalana de la Mobilitat 2024

Serà el 2 de maig al Teatre Municipal de Lloret amb l'entrada gratuïta a través d'inscripció


Lloret de Mar acollirà la Jornada Catalana de la Mobilitat d’aquest any. L’esdeveniment se celebrarà el 2 de maig al Teatre Municipal de Lloret. Enguany la jornada tractarà sobre ‘La integració tarifària del transport públic a Catalunya’. La presentació de la Jornada a Lloret de Mar s’ha fet aquest dilluns.

La Jornada Catalana de la Mobilitat és l’esdeveniment de referència per al sector de la mobilitat i el transport públic a Catalunya. Cada any té lloc en un dels municipis associats a l’Associació de municipis per la Mobilitat i el Transport Urbà (AMTU). Lloret de Mar està associada a l’AMTU des de l’any 2018.

La integració tarifària del transport públic a tot Catalunya 

Ja fa anys que la reclamació d’un únic sistema tarifari integrat únic per a tot Catalunya està sobre la taula. En aquesta edició, la jornada tractarà sobre com i quan serà possible una integració tarifària per a tot Catalunya.

Així doncs, la jornada s’iniciarà amb la conferència d’Oriol Martori, director general de Transports i Mobilitat de la Generalitat de Catalunya. Posteriorment, es farà la primera taula rodona: ‘Visió retrospectiva i estat actual del sistema tarifari integrat a Catalunya’. Aquesta taula comptarà amb la participació de Manuel Valdés (ATM Barcelona), Antoni Segarra (Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya), un representant de l’AMTU i Daniel Pi (Promoció de Transport Públic).

Seguidament, s’exposaran experiències d’altres països en matèria d’integració tarifària. Serà a través de la Unió Internacional del Transport Públic. La següent taula rodona serà sobre les ‘Perspectives de futur de la integració tarifària a Catalunya’. Hi particiapran Marian Arjona (ATM de Girona); Ramon Sagalés (Federació Empresarial Catalana d’Autotransport de Viatgers), Georgina Montesinos (PTP) i un representant d’AMTU.

Lliurament dels Premis MobiliCat 

En la part final de la Jornada es durà a terme l’acte de lliurament dels Premis MobiliCat. Els atorga la revista MobiliCat, editada per l’AMTU amb la col·laboració de la Generalitat, l’ATM de Barcelona i FGC. Aquests guardons reconeixen la tasca que ajuntaments, organitzacions, institucions, emprenedors, entitats o empreses relacionades amb el transport públic, la mobilitat i les seves infraestructures, realitzen a Catalunya.

Durant l’acte es lliurarà el Premi d’Honor a una persona hagi tingut una trajectòria destacada en l’àmbit de la mobilitat i el transport públic.

A més, també es lliuraran el Premi a la Innovació a la Mobilitat, el Premi a la Millor Iniciativa en Mobilitat Sostenible i el Premi a la Millor Iniciativa Municipal a la Mobilitat.

Gemma Masó i Casadevall
Periodista de Ràdio Marina.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

El més llegit