Free Porn
xbporn

Portal de Continguts Digitals de Ràdio Marina

L’Institut Serrallarga de Blanes busca voluntaris pel programa Mentora

A Catalunya, 1 de cada 6 joves deixa els estudis abans de graduar-se en Batxillerat o FP de grau mitjà. L’abandonament escolar prematur afecta quasi un 17% de l’alumnat català.


L’Institut Serrallarga de Blanes busca persones voluntàries per impulsar Mentora al centre. Aquest programa de mentoria està enfocat a acompanyar joves d’entre 14 i 18 anys en les etapes de transició educativa.

A Catalunya, 1 de cada 6 joves deixa els estudis abans de graduar-se en Batxillerat o FP de grau mitjà. L’abandonament escolar prematur afecta quasi un 17% de l’alumnat català. A més, té una relació directa amb menys oportunitats formatives, laborals i de desenvolupament personal i econòmic.

Des de la Fundació Bofill, entitat impulsora del programa, apunten que el moment clau per les decisions d’abandonar o continuar els estudis es troba entre el final de l’ESO i l’inici dels estudis postobligatoris. Per això, és en aquesta franja on volen proposar un suport més per als adolescents que més ho necessitin. Així, l’Institut Serrallarga se suma al programa Mentora i fa una crida per trobar persones voluntàries per fer de mentores a adolescents d’entre 16 i 18 anys del seu centre durant el curs 2023-2024.

Ens calen persones disposades a fer trobades setmanals d’una hora i mitja durant almenys 6 mesos amb nois i noies per acompanyar-los en el procés d’informació, reflexió i presa de decisions per continuar estudiant més enllà de la secundària obligatòria.

Les persones mentores seran formades i, després, se’ls assignarà un alumne/a i seran
acompanyades per l’equip professional durant la seva missió. Les sessions de mentoria es basaran en trobades informals on es conversarà i es faran activitats, sortides i visites que permetin a l’adolescent reflexionar, motivar-se i prendre decisions informades per continuar estudiant.

Gemma Masó i Casadevall
Periodista de Ràdio Marina.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

El més llegit