Portal de Continguts Digitals de Ràdio Marina

L’Hospital sociosanitari de Lloret i l’Asil Nicolàs Font ofereixen atenció assitencial amb gossos


L’Hospital Sociosanitari de Lloret de Mar i l’Asil Nicolàs Font ofereixen atenció assistencial amb gossos als seus pacients i residents. El projecte ‘Petits i GRANS’ va començar l’any 2020, però arran de la pandèmia de la Covid-19 no s’ha pogut desplegar per complet fins fa uns mesos.

L’objectiu d’aquest projecte és contribuir en la millora de la qualitat de vida de les persones. L’atenció assistida amb gossos es dirigeix a persones grans i persones amb demència que tendeixen a reduir les seves activitats diàries i patir limitacions. ‘Petits i GRANS’ posa el focus en el vincle que creen els pacients i els residents amb els gossos perquè ajuda a incidir en l’estimulació sensorial i cognitiva i la recuperació funcional.

Dos dies a la setmana, Mercè Gómez, educadora social responsable del projecte, porta al centre dos gossos: Tro i Haku. Al llarg de la jornada, els residents de l’Àsil Nicolàs Font i aquells pacients de l’Hospital Sociosanitari a qui el professional consideri que és convenient la teràpia, fan diverses activitats. Fan des d’exercicis de memòria fins a coordinació passant-li la pinta al gos o donant-li menjar.

Foto: Corporació de Salut del Maresme i la Selva

Gemma Masó i Casadevall
Periodista de Ràdio Marina.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

El més llegit