Portal de Continguts Digitals de Ràdio Marina

L’Hospital de Calella posa en marxa una sala per atendre parts naturals


L’Hospital de Calella ha inaugurat aquest dijous una sala de parts naturals amb banyera. Es tracta d’un espai en el qual les dones que ho desitgin i si la situació clínica ho permet, puguin donar a llum en un entorn més amable i íntim que el d’un quiròfan o una sala de parts convencional. La sala, resultat de l’adequació d’una de les tres sales de part convencionals de les que disposa el centre sanitari, està pensada per atendre parts a l’aigua i de baix risc, tot i que les mares sempre estaran acompanyades de personal mèdic. La nova sala de parts naturals han tingut cost de 250.000 euros.

Des de la Corporació de Salut del Maresme i la Selva, ens que gestiona l’Hospital de Calella, han explicat que aquest projecte és la culminació de petites accions que s’han anat incorporant a petició de les mares gestants.

La cap de servei de Ginecologia i Obstetrícia de la Corporació de Salut del Maresme i la Selva, la doctora Marta Gonzàlez, explica que l’objectiu és la comoditat de la dona en el moment del part:

 

“Sobretot és que la dona se senti còmode, que tingui totes les maneres que desitgi. Aquella dona que tingui la idea de tenir un part natural, un part sense epidural o que pugui començar a tenir-lo, perquè es pot començar d’una manera i acabar d’una altra, la qüestió és que ella se senti satisfeta, que ha tingut tot al seu abast per procedir al seu treball de part. Són diferents les opcions. Tenim la pilota, el llit, la liana, la cadira, la banyera, la dutxa. Si tu tens motivació i ganes realment de tenir un part natural ara tens l’oportunitat. Aquest és l’objectiu”.

L’espai està equipat amb una banyera, un bany amb dutxa, un llit per descansar o utilitzar durant el part, una liana, una cadira de parts i una pilota. A banda, els llums són regulables, hi ha fil musical i les parets s’han pintat de color terra amb l’objectiu d’oferir un entorn càlid, de calma i tranquil·litat.

L’Hospital de Calella va atendre durant el 2022 un total de 719 parts, el 72% dels quals no van tenir complicacions i es van fer sense intervenció instrumental. L’Hospital de Calella és el centre de referència públics per a les gestants de l’Alt Maresme i la Selva Marítima, des de Canet a Tossa de Mar.

Foto: CSMS

Josep Lluís Vidal
Director de Ràdio Marina i marina360.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

El més llegit