Portal de Continguts Digitals de Ràdio Marina

L’Hospital de Calella implanta una APP per millorar el procés de transfusions de sang


L’Hospital de Calella implanta l’APP “Banc de Sang” per millorar la seguretat dels pacients i la traçabilitat en el procés de transfusió de sang. Aquesta aplicació, ja existent en altres centres sanitaris, permet controlar els punts crítics del cicle transfusional. A més, garanteix que el pacient rebi la transfusió correcta aportant seguretat al procediment.

L’aplicació “Banc de Sang” permet controlar l’extracció de mostra del pacient assegurant la correcta associació entre la petició, el pacient i la mostra. També controla la recepció de la mostra a laboratori i fa una prova electrònica creuada a peu del llit del pacient . A més, permet controlar la fi de la transfusió, si hi ha hagut èxit i registrar possibles reaccions, enviant un informe al Banc de Sang.

Per la implementació de l’aplicació, l’Hospital de Calella ha donat un smartphone amb lector de codi de barres a cada unitat d’infermeria. Les primeres proves de la implementació es van començar a l’octubre a la unitat de cirurgia, però es pretén que arribi a tots els equips. Un cop acabi el procés d’implementació a l’Hospital de Calella es començarà a implantar a l’Hospital de Blanes i al servei d’Hospitalització a Domicili.

Foto: Corporació de Salut del Maresme i la Selva

Gemma Masó i Casadevall
Periodista de Ràdio Marina.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

El més llegit