Portal de Continguts Digitals de Ràdio Marina

L’exregidora d’Urbanisme de Blanes denuncia l’alcalde per assetjament laboral, injúries i prevaricació


L’exregidora d’Urbanisme de l’Ajuntament de Blanes, Rosa Aladern (BECP), ha denunciat l’alcalde Àngel Canosa (ERC) davant la fiscalia per assetjament laboral, injúries, calúmnies i prevaricació urbanística. Aladern va ser destituïda per Canosa l’1 d’agost passat a través d’un decret d’alcaldia per suposades irregularitats de gestió mentre era regidora del govern municipal. En aquell moment, l’alcalde va afirmar que la destituïa amb “la voluntat d’actuar amb fermesa per assegurar una bona gestió pública”. Aladern denuncia que les acusacions no són certes i que se la va apartar de manera improcedent.

En un comunicat, Aladern exposa que Canosa l’hauria cessada del càrrec abans d’encarregar que s’investigués la seva gestió al capdavant de l’àrea. I que més endavant, “tot i saber” que el dictamen que va encarregar “l’exonerava de tota responsabilitat, va mantenir públicament que havia comès irregularitats presentant la denúncia a la fiscalia”. Uns fets que l’ara regidora a l’oposició qualifica d'”atac” a la seva persona.

Aladern també acusa Canosa de no retractar-se públicament de les seves declaracions i d’haver aprofitat que els tres informes elaborats a posteriori de la destitució estiguin sota secret de plenari per, diu, “enterbolir la situació”. A més, subratlla que la resolució d’aquests informes l’eximeix “de tota culpa”. Aladern ha denunciat a més “dificultats” a les que assegura haver-se vist sotmesa durant el mandat i “limitacions de competències assignades”, així com suposades actuacions que hauria dut a terme l’alcalde “fora dels tràmits legalment previstos”.

La destitució de Rosa Aladern va provocar al cap de pocs dies la sortida de Blanes en Comú Podem del govern municipal de Blanes deixant ERC en minoria.

Foto: Cedida ACN

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

El més llegit