Portal de Continguts Digitals de Ràdio Marina

L’exalcaldessa de Tossa, Gisela Saladich, formarà part de la junta de Municipalistes

Així, Independents de la Selva i de Catalunya entren a la formació municipalista


Gisela Saladich, exalcaldessa de Tossa de Mar i exdiputada, ha sigut escollida com a membre de l’executiva de Municipalistes. La tria s’ha fet aquest cap de setmana a Madrid, durant la convenció sobre municipalisme a escala estatal.

Saladich va ser alcaldessa de Tossa entre el 2011 i el 2019. Entre el 1986 i el 1999, va ser consellera nacional de CiU. Saladich també va ser vicepresidenta al Consell Comarcal de la Selva, entre el 1991 i el 1995. El 2003 va formar el partit independent Tossa Unida i, l’any 2011, va cofundar Independents de la Selva. Del 2015 i fins al 2023, Saladich va ser diputada a la Diputació de Girona del grup d’Independents de la Selva. Ara, ha sigut escollida per formar part de la junta de Municipalistes.

Amb la incorporació de Saladich a Muncipalistes hi entren també Independents de la Selva i Independents de Catalunya.

Debatre el municipalisme 

Aquest cap de setmana els Independents van traslladar-se a Madrid per participar en una convenció per “transcendir les barreres geogràfiques i afrontar els desafiaments que enfronta el municipalisme”. A la trobada s’hi van organitzar taules rodones on es van intercanviar idees per buscar estratègies conjuntes i crear sinergies amb l’objectiu d’enfortir el moviment municipalista a tot l’Estat.

Pere Garriga, alcalde d’Arbúcies i diputat d’Independents a la Diputació de Girona, també va ser a Madrid aquest cap de setmana. Garriga fa una valoració positiva de la trobada on hi van participar prop de 500 persones. El batlle destaca que van coincidir en “modificar la legislació vigent en qüestions de finançament municipal, entre altres lleis que regula l’Estat” i que afecten els ajuntaments.

Gemma Masó i Casadevall
Periodista de Ràdio Marina.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

El més llegit