Portal de Continguts Digitals de Ràdio Marina

L’exalcaldessa de Santa Coloma deixa l’equip de govern i JxCat


L’exalcaldessa de Santa Coloma de Farners, Susagna Riera, ha decidit sortir de l’equip de govern -format per ERC, JxCat i Independents de la Selva- i ha tramitat la baixa del seu partit, JxCat. Riera, que va ser alcaldessa del municipi fins l’any passat, passarà a ser regidora no adscrita.

La decisió arriba després que l’Audiència de Girona l’hagi condemnada a 3 anys i mig de presó per filtrar informació mèdica d’una menor que havia estat víctima d’abusos sexuals. Riera assegura que ha decidit apartar-se per “no perjudicar ni el consistori ni el partit” i reivindica també el dret a demostrar la seva innocència. “Tinc la consciència tranquil·la i estic convençuda d’haver fet bé la meva feina”, afirma en relació a la causa que la va portar a judici. “Treballaré de manera incansable per demostrar la meva innocència i esgotaré totes les vies judicials”, afegeix.

En una instància registrada al consistori aquest dimarts al vespre, Susagna Riera renuncia a les responsabilitats que fins ara ostentava: primera tinent d’alcalde, responsable de l’Àrea d’Organització Interna i Recursos Humans i membre de la junta de govern. També hi expressava la seva voluntat d’abandonar el grup de JxCat al consistori -del qual n’era portaveu- i passar a ser regidora no adscrita. A més, Susagna Riera ha formalitzat la baixa com a afiliada de JxCat “a tots els efectes”.

La sentència que condemna Riera no és ferma. Durant el judici, l’exalcaldessa va negar haver compartit informació confidencial. Va assegurar que l’única cosa que volia fer era “tranquil·litzar” l’àvia de la menor -que va ser qui va trucar-la- i que el seu objectiu, en tot moment, va ser intentar millorar el vincle entre les dues perquè poguessin refer la relació.

Susagna Riera va ser alcaldessa de Santa Coloma de Farners entre el 2019 i el 2021 en virtut del pacte de govern entre JxCat, ERC i Independents. Des de l’any passat, Joan Martí (ERC) torna a ocupar l’alcaldia colomenca ja que l’acord fixava dos anys d’alcaldia per a JxCat i els dos restants per a ERC.

Foto: Aleix Freixas – ACN

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

El més llegit