Portal de Continguts Digitals de Ràdio Marina

L’Estat ha començat l’avaluació ambiental de l’estació de l’AVE a l’aeroport de Girona

L'objectiu és connectar les terminals de Barcelona i Girona amb un tren d'alta velocitat


El Ministeri de Transports i Mobilitat ha iniciat l’avaluació ambiental per a l’estudi informatiu de l’estació de l’AVE que hi haurà a l’Aeroport Girona-Costa Brava. Aquest procés es culminarà amb la tramitació de la declaració d’impacte ambiental i permetrà l’aprovació definitiva de l’estudi informatiu, un pas previ a dissenyar la nova infraestructura.

L’estació de l’AVE de la terminal de Vilobí d’Onyar es tracta d’una infraestructura que s’inclou en el Pla Director de l’aeroport. L’objectiu és connectar les terminals de Barcelona i Girona amb un tren d’alta velocitat. En total, el trajecte des d’un aeroport a l’altre seria de 40 minuts.

Aquesta connexió entre aeroports permetria guanyar en competitivitat a les dues infraestructures aeroportuàries. De fet, en aquests moments l’aeroport del Prat està arribant al límit de la capacitat operística. En canvi, el de Vilobí, està reactivant la seva activitat.

L’expedient planteja que l’estació de l’AVE es faci en el terme municipal de Vilobí a partir de la prolongació de les vies de la instal·lació tècnica que hi ha actualment en la via d’alta velocitat. Aquesta passa molt a prop de l’aeroport. A més, també inclou la construcció d’una passarel·la per vianants que connectarà l’estació amb la terminal aeroportuària.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

El més llegit