Portal de Continguts Digitals de Ràdio Marina

L’Espai Gironès augmenta les vendes i el nombre de clients el primer semestre


Les vendes a l’Espai Gironès de Salt han augmentat un 4,3% al primer semestre. Entre gener i juny, les botigues i serveis del centre comercial han facturat 63 milions d’euros. Els sectors que més han crescut són la moda i la restauració. A més, a banda de les vendes a l’Espai Gironès, els cinemes han recuperat l’afluència i les xifres d’espectadors ja arriben a les d’abans de la pandèmia. En paral·lel, aquest 2023 el complex també ha rebut més clients. En concret, 2,85 milions de persones han comprat a les botigues o han fet ús dels diferents serveis. Això suposa un creixement del 3,5%.

Les dades del primer semestre a l’Espai Gironès consoliden la tendència a l’alça del centre comercial. El gerent de l’Espai Gironès, Pau Jordà, destaca que “després de l’etapa dura i complicada que va suposar tant la pandèmia com la postpandèmia” aquestes xifres “confirmen la trajectòria ascendent del centre i el consoliden com a referent al territori”. “Les dades, fins i tot, són millors que les del 2019 per l’arrida d’establiments com Primark, que s’han sumat a la resta i fan que l’oferta comercial de l’Espai atregui més visitants”, hi afegeix.

Majoritàriament, els qui van al complex per comprar a les botigues o fer ús dels serveis són famílies. No només de les comarques gironines sinó també, en un percentatge important, procedents del sud de França o de l’àrea de Barcelona. A més, Jordà subratlla que també s’estan recuperant els turistes estrangers que aprofiten les vacances per anar-hi de compres.

40.000 metres quadrats i 130 establiments

Actualment, l’Espai Gironès acull uns 130 establiments dins el complex, als quals s’hi sumen l’hotel i la benzinera exteriors. Al voltant del 50% dels locals són botigues de moda i la resta, de complements, restauració i lleure, objectes per a la llar, botigues d’electrònica i de serveis.

El centre té 40.000 metres quadrats de superfície de lloguer, repartida en dues plantes, i disposa de 2.500 places gratuïtes d’aparcament. Recentment a l’oferta comercial s’hi ha afegit la marca Parfois (amb bosses de mà, accessoris i moda femenina) i s’han reformat les botigues Game, Bijou Brigitte i Burger King. Dins l’Espai Gironès hi treballen unes 800 persones (entre personal dels establiments, d’oficines i dels departaments de neteja, seguretat i manteniment).

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

El més llegit