Portal de Continguts Digitals de Ràdio Marina

L’escola Sant Josep de Sant Hilari s’incorporarà a la xarxa pública a partir del curs vinent


El Departament d’Educació integrarà l’escola Sant Josep de Sant Hilari Sacalm a la xarxa pública a partir del curs vinent. Ho ha anunciat aquest divendres el conseller Josep González-Cambray en una visita al municipi de les Guilleries on ha mantingut una reunió amb la titularitat del centre, les famílies i l’Ajuntament. El centre es convertirà en un Institut-Escola i comptarà amb unes 300 places des dels 3 fins als 16 anys.

El conseller Cambray ha explicat així els detalls:

 

“El que hem estat treballant amb Sant Hilari Sacalm i amb el col·legi és com donem resposta a aquests requisits i amb aquestes condicions per poder venir avui aquí i anunciar aquesta integració. I això és el que hem aconseguit. Hem ajustat l’escolarització dels infants per als propers anys, amb aquesta nova escola pública al poble. I també hem acordat tots els aspectes relacionats amb l’àmbit patrimonial, de continuïtat dels mestres i estem en condicions avui de compartir aquesta notícia”.

Per la seva banda, el portaveu de l’Associació de Pares de Família de Sant Hilari Sacalm, David Ruiz, ha expressat la seva satisfacció per l’anunci fet al territori i ha que “ara sí que va de debò”:

 

“Estem molt contents i satisfets perquè el senyor conseller i els demés directors han vingut a Sant Hilari, al territori, amb una proposta ferma que durem a terme durant el que resta de curs, però la proposta és ferma, és sobre la taula. El senyor conseller ha fet aquesta proposta pública i com que creiem que ara sí que va de debò doncs estem molt satisfets. Han estat uns anys que ho hem demanat reiteradament i al final se’ns ha concedit”.

L’alcalde Josep Ramon Veciana explica que la integració de l’escola Sant Josep a la xarxa pública “és una situació beneficiosa pel municipi”:

 

“L’escola Sant Josep ja havia demanat l’entrada a la xarxa pública i se’ls havia denegat. Per tant, avui el que es fa és solucionar un problema que teniem com a poble i, a partir d’ara, tenir totes les places d’educació dins el sistema públic. Creiem que és una situació beneficiosa pel municipi, és important pel poble i, com a defensors dels serveis públics, que totes les places educatives siguin públiques, doncs ens alegra com a municipi”.

L’anunci de la integració de l’escola a la xarxa pública arriba dos dies després que es fes públic que el Departament d’Educació retirava el concert econòmic al centre per al curs de 3er d’ESO en no arribar a la vintena d’alumnes. La notícia va provocar la mobilització de l’Associació de Pares de Família de Sant Hilari Sacalm. L’Ajuntament també es va posicionar en contra de la decisió d’Educació.

Amb la conversió de l’escola Sant Josep en centre públic, Sant Hilari Sacalm comptarà amb un miler de places educatives públiques repartides entre aquest centre, l’escola Guilleries i l’institut.

L’escola Sant Josep de Sant Hilari és el primer centre educatiu concertat de la demarcació gironina que s’integra a la xarxa pública i el 14è de Catalunya. El conseller ha avançat que altres centres educatius gironins s’integraran properament al sistema públic educatiu de Catalunya però no ha volgut avançar els detalls.

Foto: laSelvaTV

Josep Lluís Vidal
Director de Ràdio Marina i marina360.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

El més llegit