Portal de Continguts Digitals de Ràdio Marina

L’Esbart Joaquim Ruyra de Blanes comença la celebració del seu 60è aniversari


L’Esbart Joaquim Ruyra de Blanes ha donat el tret de sortida a la commemoració dels seus 60 anys. Ha sigut amb la presentació del programa d’actes que tindran lloc aquest 2023 per celebrar l’aniversari.

La presentació, celebrada dissabte passat i que va omplir la sala d’actes de la Casa del Poble, no va consistir en un parlament. L’acte, en si mateix la primera activitat commemorativa de l’aniversari, va ser un espectacle que va comptar amb dansa, vídeos, efectes visuals i humor. Així, s’ha repassat la història de l’entitat i ha homenatjat a totes aquelles persones que n’han format part.

Un aniversari ple d’activitats

El president d’Esbart Joaquim Ruyra, Marc Coll, ha exposat el seguit d’actes que se celebraran al llarg d’aquest 2023. Una de les primeres activitats serà la participació de l’Esbart al Carnaval de la Costa Brava Sud amb una carrossa i una comparsa el diumenge 19 de febrer. Durant el mes de març, Coll ha explicat que es vol organitzar un dinar al Santuari del Vilar. A l’abril es farà la celebració del Dia Internacional de la Dansa i, al maigm es presentarà un disc de danses de Blanes. Pel que fa al juny, hi haurà una ballada conjunta del cos de dansa i l’escola, l’elaboració de l’estora de corpus commemorativa dels 60 anys, la Dansa a les Escoles i la celebració de les ‘Enramades’.

Al juliol, i coincidint amb la Festa Major de Blanes, l’Esbart protagonitzarà tres activitats: la interpretació del Ball de Morratxes per Santa Anna, una nova edició del Festival Korre Ke Token i la tradicional actuació a la Plaça dels Dies Feiners. Al mes de setembre s’estrenarà el nou espectacle anomenat DeziroAgo (desig i acció).

Per últim, els actes finals d’aniversari seran al novembre, amb un dinar o un sopar institucional de gala; i al desembre, amb la interpretació de l’espectacle Tornem a Casa a la Parròquia Santa Maria.

Gemma Masó i Casadevall
Periodista de Ràdio Marina.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

El més llegit