Portal de Continguts Digitals de Ràdio Marina

“Les xarxes perdudes són una problemàtica global creixent i nosaltres intentem recuperar el que el mar es mereix: un estat pur”


 

Avui, al matí360  de Ràdio Marina ens acompanya Georgina Mosella, coordinadora de Ghost Diving Spain de Tossa de Mar. Amb ella parlem sobre aquest projecte de col·laboració ciutadana que vetlla per la conservació dels hàbitats marins.

Com explica Mosella, Ghost Diving és una organització a escala mundial que té base a Tossa de Mar des del 2009. Des d’aquí impulsen projectes i iniciatives que tenen l’objectiu de conservar els hàbitats marins. Un d’aquests és el projecte Blue Legacy, que ofereix “formació de persones per participar en la detecció i documentació de les xarxes perdudes”, explica.

Mosella explica que “les xarxes perdudes són una problemàtica global que ha anat creixent”. Des de l’entitat, però, apunta que treballen per recuperar “el que el mar es mereix: un estat pur i ple”.

Les xarxes perdudes presenten dues problemàtiques principals. D’una banda, que quan es degraden desprenen plàstics i microplàstics, com explica. Per l’altra, Mosella parla del “cicle de mort”. “Les xarxes perdudes fan pesca fantasma, estan constantment pescant perquè els animals hi queden atrapats, però no beneficien a ningú, només destrueixen”, diu.

Amb tot, Mosella assenyala que és important conscienciar per “intentar deixar-li a les futures generacions alguna cosa que els correspongui”. “És un dany que ha fet l’ésser humà i hem de resoldre’l”, diu.

Mosella també assenyala que aquest “projecte posa Tossa i la Costa Brava en un epicentre de conservació marítima marcant un model de resolució que es relaciona amb la col·laboració ciutadana”.

 

Amb el patrocini de:

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

El més llegit