Portal de Continguts Digitals de Ràdio Marina

“Les poblacions necessiten activitat comercial a peu de carrer perquè sense comerç hi ha moltes coses que no funcionarien. El comerç és viabilitat i vitalitat dels municipis”


 

Avui, al matí360 de Ràdio Marina ens acompanya Francesc Alsina, gerent de l’Associació de Comerciants de Lloret de Mar. Amb ell hem parlat sobre els resultats d’un estudi del teixit comercial del municipi que conclou que cal crear clústers comercials.

Com explica Alsina, a Lloret s’hi “conforma un entramat bastant gran d’eixos comercials”. Amb l’estudi han determinat 13 eixos principals on l’activitat és de més de 40 establiments, de tota mena a peu de carrer. “L’activitat empresarial de Lloret és de les més altes de Catalunya, i estem parlant al mes de novembre amb 1700 establiments actius”, diu.

Alsina explica que amb l’estudi “voliem saber com dinamitzar aquestes zones, els eixos comercials, com potenciar-los i, també, les zones adjacents”. Tot i això, apunta que amb l’estudi s’han localitzat 470 locals buits a tot el municipi. “Els establiments buits són un problema a qualsevol municipi i a Lloret, és causat per l’estacionalitat”, explica.

L’informe elaborat conclou que cal crear clústers és a dir, com explica Alsina, crear un entorn específic per un tipus d’establiments. “És crear un grau elevat d’especialització i entre els comerços i, així, potenciar una activitat que sigui complementària i tingui en compte al client”.

Amb mesures com aquestes, Alsina sentencia que no és “només parlar de comerç, sinó també de viabilitat i vitalitat dels pobles”. “Sense una activitat comercial a peu de carrer hi ha moltes coses que no funcionarien, perquè si no hi ha activitat comercial allò es transforma en una zona insegura i moltes altres connotacions negatives”, explica. “Les poblacions necessiten activitat comercial a peu de carrer”, conclou.

Des de l’Associació de Comerciants de Lloret, com explica, treballen per orientar i recomanar a qualsevol negoci que vulgui establir-se a Lloret. Tot i això, Alsina assenyala que l’ajuntament també pot contribuir perquè té les capacitats i les eines.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

El més llegit