Free Porn
xbporn

Portal de Continguts Digitals de Ràdio Marina

Les famílies del Maresme destinen la meitat dels seus ingressos al lloguer

L'any passat, el preu mitjà del lloguer el conjunt de la comarca va ser del 833,45 € mensuals


El lloguer de l’habitatge a la comarca del Maresme s’emporta, de mitjana, la meitat dels ingressos familiars. Així ho recull l’informe sobre el comportament del Mercat Immobiliari al Maresme l’any 2023, elaborat per l’Observatori de Desenvolupament Local del Consell Comarcal.

Aquesta anàlisi mostra que les unitats familiars maresmenques destinen els seus ingressos al lloguer en una forquilla entre el 38,51 %, registrat a Òrrius, i el 77,81%, de Sant Vicenç de Montalt.

Ara bé, l’ens comarcal apunta que a Sant Vicenç, com també a CabrilsSant Andreu de Llavaneres i Sant Iscle de Vallalta, els percentatges podrien estar distorsionats. Això seria per la convivència de torres de grans dimensions i pisos o apartaments i el volum de contractes realitzats de cada tipologia.

Exceptuant aquests municipis, però, la mitjana comarcal d’ingressos destinats al lloguer se situa al voltant del 50%. Aquest percentatge se supera als municipis d’AlellaCaldes d’EstracCalellaDosriusEl MasnouMataróMontgatPremià de MarSant Cebrià de VallaltaSanta Susanna Vilassar de Mar. Per contra, Òrrius i Tordera són els municipis el percentatge de pagament del lloguer respecte dels ingressos és més reduït: un 38,51% i un 41,01% respectivament.

El lloguer mitjà és de 833 €

D’altra banda, el preu mitjà del lloguer el conjunt de la comarca va ser del 833,45 € mensuals. Això, segons l’ens comarcal, representa un augment del 7,25% respecte de l’any anterior.

Tiana és el municipi amb el preu per metre quadrat més elevat del Maresme (5.042,12 €/m²). En canvi, Tordera és la localitat on, de mitjana, el metre quadrat és més econòmic (1.401,54 €/m²). El Consell Comarcal també assenyala que a Tordera, com a CalellaCanet de MarPalafolls, Premià de Dalt, Premià de Mar i Sant Pol de Mar és més car el metre quadrat de segona mà que no pas el nou.

D’entre els municipis maresmencs de més de 5.000 habitants Vilassar de Mar és on, de mitjana, el metre quadrat construït és més car (3.888,9 €/m²). També és on és més car respecte a l’habitatge és de segona mà (3.690,88 €/m²).

 

Gemma Masó i Casadevall
Periodista de Ràdio Marina.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

El més llegit