Portal de Continguts Digitals de Ràdio Marina

Les estacions de tren de Blanes, Maçanet i Mataró tindran un sistema de seguretat amb drons


Renfe ha licitat la contractació d’un servei de seguretat amb drons a les estacions amb una inversió de 3,5 milions d’euros. El servei es prestarà a través d’Unitats Mòbils Aèries i el contracte preveu la realització d’un total de 76.720 hores de vol. La iniciativa servirà de complement als serveis de seguretat actuals i operarà a les estacions Blanes, Maçanet-Massanes o Mataró, entre altres. El servei també s’instal·larà a la base de manteniment de Renfe a Can Tunis i al taller central de reparacions de Vilanova i la Geltrú.

Segons la companyia, la instal·lació d’aquest nou sistema de seguretat amb drons té com a objectiu exercir un caràcter dissuasiu per a lladres i grafiters, i facilitar la seva ràpida identificació.

El nou servei de seguretat amb drons de Renfe comptarà amb càmeres de gravació permanent que permetran detectar diverses circumstàncies de risc, així com la identificació de persones i de plaques de matrícula de vehicles en qualsevol condició de visibilitat. Per a les condicions d’il·luminació escassa, els equips disposaran de càmeres tèrmiques. Les unitats seran operades per pilots de drons que, alhora, faran de vigilants de seguretat.

El servei està pensat per permetre l’operació en la proximitat a zones residencials, mitjançant l’ús de drons de baixa emissió acústica.

Foto: Aj. Blanes

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

El més llegit