Portal de Continguts Digitals de Ràdio Marina

L’equip d’Hospitalització a Domicili de la Selva Marítima ha atès 4.000 pacients en 10 anys

Els equips tenen una capacitat de fins a 30 pacients, una xifra que en l’actualitat cobreix gairebé el 80% de la població de l’Alt Maresme i la Selva Marítima


L’equip d’Hospitalització a Domicili de la Selva Marítima ha atès 3.793 pacients en 10 anys de funcionament. Aquest servei de la Corporació de Salut del Maresme i la Selva arriba ara a la primera dècada. Durant aquests 10 anys ha atès pacients dels municipis de Palafolls, Tordera, Blanes, Lloret i Tossa de Mar.

Aquest equip es va posar en marxa l’any 2013 com a alternativa a l’hospitalització convencional. Va consolidar el desplegament d’un servei que va començar a Calella el 2007. Llavors tenia cobertura a les poblacions de Calella, Sant Pol, Sant Iscle, Sant Cebrià, Pineda, Santa Susanna i Malgrat.

L’Hospitalització a Domicili a la Corporació compta actualment amb tres equips professionals, dos a Calella i un a Blanes. Aquests equips estan formats per un metge de medicina interna i tres infermeres. Els equips tenen una capacitat de fins a 30 pacients, xifra que s’ha anat ampliant amb els anys i que en l’actualitat cobreix gairebé el 80% de la població de l’Alt Maresme i la Selva Marítima. Per accedir al servei cal que el pacient es trobi en una situació clínica estable i que el tractament que ha de seguir es pugui oferir des del domicili. A més, en l’àmbit social cal que hi hagi un cuidador responsable, i el pacient, voluntàriament, ha d’acceptar aquesta modalitat d’atenció.

Tractar malalties en un entorn “més amable i familiar”

Des de la Corporació assenyalen que aquest és un servei que permet tractar malalties o processos en un entorn més amable i familiar, com és el mateix domicili o residència geriàtrica, amb la supervisió de professionals sanitaris. El perfil d’usuari ha anat variant amb els anys i, segons expliquen des de la Corporació, actualment són pacients d’edat avançada i amb més d’una patologia. Això ha fet que el servei estigui més orientat a pacients crònics i complexos.

D’altra banda, en el marc d’aquest desè aniversari, s’ha editat un vídeo amb mostres d’agraïment de pacients, cuidadors i també professionals de residències geriàtriques.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

El més llegit